Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Försäkringar

Via sitt medlemskap i SKF omfattas föreningen automatiskt av två försäkringar;
RF:s Basförsäkring & SKF:s olycksfallsförsäkring men kan välja att teckna ytterligare försäkringar utifrån föreningens behov.

Tydliga (som tidigare hette Pensum) är vår samarbetspartner kring försäkringsfrågor och har sammanställt en försäkringsöversikt med redan inkluderade samt valbara tilläggs-försäkringar
Se översikten här, Pdf, 694.1 kB. Uppd. 2023-09-22

Vi har även sammanställt de vanligaste frågorna gällande försäkringar.
Se frågor & svar här Pdf, 982 kB. - Uppd. 2023-12-08

Varje förening uppmanas att kontakta Tydliga för en genomgång av vad just er förening behöver för försäkringsskydd. Försäkringarna som erbjuds är för närvarande tecknade hos Folksam. Läs mer om försäkringarna och hur du kan få hjälp på Folksams hemsida Länk till annan webbplats..

Kontaktpersoner hos Tydliga:

Eva Hernegran
Direkt: +46 8 41 00 65 16
Mobil: +46 708 86 00 16

Jesper Kenttä
Mobil: +46 738 037 121

Inloggning för konståkningens försäkring och licenshantering: https://sika.tydliga.se/si/login Länk till annan webbplats.

Nedan kan du läsa mer om de två försäkring som ingår för föreningen via sitt medlemskap till SKF.

RF:s Föreningsförsäkring Bas Länk till annan webbplats., tecknad i Folksam och betald av RF. Försäkringen är ett grundskydd för föreningen och det är styrelsens ansvar att kontrollera om försäkringen måste kompletteras. Ideella förtroendevalda, ledare, funktionärer, tränare och domare är försäkrade då de utför uppdrag åt försäkrad organisation - förutsatt att deras arvoden inte är högre än enbart kostnadstäckande ersättning. Observera att denna försäkring inte omfattar aktiva idrottsutövare eller anställda, ej heller föreningens egendom!

SKF:s olycksfallsförsäkring Länk till annan webbplats., tecknad i Folksam och betald av SKF. Försäkringen har två (2) inriktningar, en för de som tävlar och en för övriga aktiva idrottsutövare upp till det året de fyller 16 år. Försäkringsvillkoren är de samma för båda kategorier. Licensförsäkringen måste enligt Svenska Konståkningsförbundets regelverk alla som testar och tävlar lösa hos Tydliga inför varje säsong. Licensförsäkringen gäller vid tävling, träning och läger samt på vägen dit och hem. Ungdomsförsäkringen gäller för alla aktiva idrottsutövare (skridskoskolebarn, träningsgrupper etc.) till och med 31 augusti det kalenderår de fyller 16 år. Försäkringen gäller vid träning och läger samt på vägen dit och hem.
Observera att aktiva som inte har en Åkarlicens och är äldre än 16 år (t ex träningsgrupper för äldre ungdomar och vuxna), inte omfattas av SKF:s olycksfallsförsäkring!

Det finns idag möjlighet att teckna en separat försäkring för aktiva över 16 år som inte tävlar, kontakta då Tydliga.

Forsakringar

Publicerad: 2022-12-09

Senast uppdaterad: 2024-01-18

Sponsorer

Samarbetspartners