Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsverksamhet under Covid-19


Uppdaterat 30 november:

Läs Svenska Konståkningsförbundets rekommendationer för tävling, shower, läger, utbildning och andra arrangemang från den 1 december. 

Läs gärna mer på Riksidrottsförbundets hemsida som uppdateras löpande:

.


Coronaviruset påverkar svensk konståkning på många sätt. Svenska konståkningsförbundet är inte sakkunniga och agerar inte myndighet. Vi  följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi förväntar oss att även våra föreningar följer dessa.

Vi har full förståelse för den oro och osäkerhet som spridningen skapar. För att undvika ryktesspridning och för att hålla er uppdaterade på utvecklingen och eventuella nya riktlinjer vill vi uppmana våra medlemmar att följa officiella informationskällor. Det är också viktigt att vi alla respekterar individens val att delta eller inte i aktiviteter som arrangeras i våra föreningar.

Svenska Konståkningsförbundet följer den dagliga rapporteringen kring myndigheters rekommendationer och beslut och samlar löpande relevant information på denna sida. 


Svenska myndigheters råd och riktlinjer

Föreskrifter och allmänna råd: Folkhälsomyndigheten föreskrifter och allmänna råd gäller sedan den 14 december 2020.  Mer om föreskrifter och allmänna råd

Pandemilagen: Den så kallade pandemilagen gäller från den 10 januari 2021.  Mer om pandemilagen


Riksidrottsförbundets information hur idrottsrörelsen påverkas

Riksidrottsförbundet: Här kan du läsa mer om hur coronavirusets spridning påverkar idrottsrörelsen.

Riksidrottsförbundet frågor och svar: Här kan du läsa om vanliga frågor och svar från RF angående konsekvener för Idrottsrörelsen

Råd för idrottare, ledare och föräldrar i coronatider: Inställda tävlingar och minskade träningsmöjligheter påverkar aktiva, ledare och föräldrar både praktiskt men också hur vi mår. Riksidrottsförbundet har tagit fram idrottspsykologiska råd för att hantera effekten av coronapandemin.


Mer om coronaviruset och covid-19

Folkhälsomyndigheten:  Folkhälsomyndigheten är regeringens expertmyndighet och har all information om coronaviruset och sjukdomen covid-19 samlad på sin webbplats. Där hittar du relevant information om coronaviruset samt de senaste uppdateringarna kring riskbedömning och andra åtgärder. Myndigheten har även öppnat en nationell informationslinje på telefon om coronaviruset och sjukdomen covid-19. 

Regeringens samlade information om coronaviruset

Utrikesdepartementet(UD: Vi följer rekommendationerna i Utrikesdepartementets reseinformation. I UDs app ”UD RESKLAR” kan du få notiser baserat på var du befinner dig med aktuell information. Här finns även information specifikt om Coronaviruset.

Krisinformation från svenska myndigheter

World Health Organization (WHOPå WHOs hemsida kan du läsa mer om Coronaviruset, förhållningssätt till resor mm. 


Ekonomi

Många föreningar drabbas ekonomiskt av inställda träningar, tävlingar och andra evenemang. Här hittar du information av ekonomisk karaktär, till exempel om kompensationsstöd för föreningar.


Så kan du minska smittspridningen

  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun
  • Stanna hemma när du är sjuk
  • Använd handsprit
  • Håll avstånd

Till Folkhälsomyndighetens sida "Skydda dig själv och andra"


 

 

 

 

Uppdaterad: 04 NOV 2020 11:10 Skribent: Anna Sundkvist
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link