Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Internationella tävlingar på egen bekostnad


Det finns möjlighet för alla åkare på A-nivå och uppåt, åkare i Adult-klassen samt för synkrolag som deltagit vid SKF:s Kvaltävlingar att delta på internationella tävlingar. Det finns två huvudtyper av internationella tävlingar.

1) Internationella klubbtävlingar där åkaren/laget representerar föreningen och där föreningen sköter allt kring anmälan och står för samtliga kostnader.

2) Internationella ISU-tävlingar där åkaren representerar Sverige och Svenska Konståkningsförbundet och där nivån på tävlingen oftast är hög. Åkaren/laget anmäls alltid av förbundskansliet, samtliga kostnader står föreningen/åkaren/laget för.

 

Internationella klubbtävlingar (Inter Club)

Åkare/laget (singel/par/isdans och synkro) kan på egen bekostnad delta på Internationella klubbtävlingar (Inter Club).

Internationella klubbtävlingar för Singel/Par/Isdans/Synkro som Svenska Konståkningsförbundet får inbjudningar till, lägger vi upp efter hand vi får dem. Det är upp till varje enskild förning att bevaka sista anmälningsdatum och att anmäla. Kontakta respektive arrangörer direkt för formulär, frågor etc.

 

Internationella ISU tävlingar (singel, par och isdans)                          
Tävlingsklasser som åkare kan anmäla sig till är seniorer (dam/herr/par/isdans), juniorer (dam/herr/par/isdans) och adv novice (girls/boys/par/isdans). Se mer info om tävlingarna på ISUs hemsida.

Åkare ska ha svenskt pass eller ett Clearence Certificate* för att kunna anmälas och delta på internationella ISU-tävlingar. Intresseanmälan med namn, födelsedata samt tävlingsklass och ev. Clearence Certificate, ska skickas till förbundskansliets info-mail senast den 1 september. Vid stort intresse rangordnas åkarna

*En ansökan om ett Clearence Certificate ska påbörjas senast den 1 maj inför kommande tävlingssäsong till förbundskansliet

 

Kriterier för säsongen 2019/2020 (singel)

Åkare ska ha uppnått följande minimumpoäng under säsongen 2018/2019 eller 2019/2020 på nationella eller internationella tävlingar för att få delta på internationella ISU-tävlingar under säsongen 2019/2020:

  • Seniorer Herrar             150+ poäng
  • Seniorer Damer             120+ poäng
  • Juniorer Herrar              130+ poäng
  • Juniorer Damer              100+ poäng
  • Adv Novice Boys            75+ poäng
  • Adv Novice Girls            75+ poäng

 

Internationella ISU-tävlingar för Adult

Åkare som är intresserade av att delta på ISU:s internationella adult-tävlingar ska anmäla detta till förbundskansliet minst fyra veckor innan anmälningstidens utgång.

 

Intyg för minderåriga att resa på egen hand  

Barn och ungdomar får resa ensamma men det krävs ofta ett intyg av vårdnadshavare. Ska ungdomen resa med en annan person än vårdnadshavare eller med bara en förälder kan ett intyg från vårdnadshavarna krävas beroende på vart man reser. Ett intyg av vårdnashavaren/-na kan även krävas för att förhindra att barn lämnar eller reser in i ett land utan tillstånd av vårdnadshavaren/-na. Ett krav på intyg kan exempelvis krävas genom en slumpmässig kontroll som ett annat lands tullpersonal har som uppgift att kontrollera.

Tänk på att även om ett land inte kräver att minderåriga måste ha ett sådant tillstånd för att resa in i eller ut ur landet så kan andra länder som barnet passerat kräva det.

Eftersom varje lands regler kan ändras utan förvarning bör du också kontrollera med myndigheterna direkt eller med ländernas ambassad eller konsulat.

Svenska Konståkningsförbundet rekommenderar att alla barn och ungdomar som reser internationellt utan vårdnadshavare ska skaffa sig ett intyg/tillstånd att resa tillsammans med annan person.

Uppdaterad: 21 APR 2022 10:28

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link