Hoppa till sidans innehåll

Internationella tävlingar på egen bekostnad


Det finns möjlighet för alla synkrolag som deltagit vid SKF:s Kvaltävlingar att delta på internationella tävlingar. tävlingar.

Internationella klubbtävlingar (Inter Club) där laget representerar föreningen och där föreningen sköter allt kring anmälan och står för samtliga kostnader. Internationella klubbtävlingar för Singel/Par/Isdans/Synkro som Svenska Konståkningsförbundet får inbjudningar till, lägger vi upp efter hand vi får dem. Det är upp till varje enskild förening att bevaka sista anmälningsdatum och att anmäla. Kontakta respektive arrangörer direkt för formulär, frågor etc.

Internationella ISU-tävlingar där laget representerar Sverige och Svenska Konståkningsförbundet och där nivån på tävlingen oftast är hög. Åkaren/laget anmäls alltid av förbundskansliet, samtliga kostnader står föreningen/åkaren/laget för. 


 Rekommendation: Intyg för minderåriga att resa på egen hand  

Barn och ungdomar får resa ensamma men det krävs ofta ett intyg av vårdnadshavare. Ska ungdomen resa med en annan person än vårdnadshavare eller med bara en förälder kan ett intyg från vårdnadshavarna krävas beroende på vart man reser. Ett intyg av vårdnashavaren/-na kan även krävas för att förhindra att barn lämnar eller reser in i ett land utan tillstånd av vårdnadshavaren/-na. Ett krav på intyg kan exempelvis krävas genom en slumpmässig kontroll som ett annat lands tullpersonal har som uppgift att kontrollera.

Tänk på att även om ett land inte kräver att minderåriga måste ha ett sådant tillstånd för att resa in i eller ut ur landet så kan andra länder som barnet passerat kräva det.

Eftersom varje lands regler kan ändras utan förvarning bör du också kontrollera med myndigheterna direkt eller med ländernas ambassad eller konsulat.

Svenska Konståkningsförbundet rekommenderar att alla barn och ungdomar som reser internationellt utan vårdnadshavare ska skaffa sig ett intyg/tillstånd att resa tillsammans med annan person.

Uppdaterad: 13 SEP 2021 12:31
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link