Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Wernersson

Tävling


Inom konståkning genomförs tävlingar i fyra olika discipliner:

  • Singel: Herrar/pojkar eller Damer/flickor
  • Paråkning: Manlig och kvinnlig åkare som åker tillsammans som ett par. Kännetecknande för paråkning är att åkarna utför specifika parelement till exempel lyft och kasthopp. 
  • Isdans: Par som utgörs av en manlig och en kvinnlig åkare. Även isdansarna utför lyft men dessa får inte vara lika höga som paråkarnas lyft och de utför inte kasthopp. 
  • Synkro: Konståkningens lagdisciplin där 16 lagmedlemmar utför program bestående av olika element såsom passeringar, hjul, cirklar, block och linjer, som vävs samman med olika friåkningsrörelser och steg.

Beroende på nivå tävlar åkarna i ett friåkningsprogram eller/och ett kortprogram plus ett friåkningsprogram. Kortprogram och friåkningsprogram tävlas i regel på olika dagar, varför en konståkningstävling vanligen tar minst två (2) dagar att genomföra.

På följande sidor har vi samlat information om vårt tävlingssystem, tävlingsregler, arrangörsanvisningar mm. Disciplinspecifik information hittas under respektive disciplin.

Skate Sweden

Svenska konståkningsförbundet har förutom denna sida en inspirationssite för svensk konståkning, Skate Sweden. Där kan du läsa mer om landslagsåkarna och deras framfart i konståkningsvärlden.
Du hittar siten på www.skatesweden.se

 

SkateSweden_Logo

Uppdaterad: 27 FEB 2020 13:42

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link