Hoppa till sidans innehåll

Extern utredning


Hösten 2019 inkom en anmälan mot en Stockholmsförening och samtidigt kom det uppgifter om missförhållanden även i andra föreningar. Svenska Konståkningsförbundet styrelse beslutade därför att tillsätta en extern utredning för att få klarhet i hur det ser ut i svensk konståkning. Utredningen är nu slutförd och den fullständiga resultatrapporten levererad och publicerad.

Utredningen visar tydligt att svensk konståkning måste moderniseras och att det förändringsarbete som inleddes 2018 måste intensifieras på alla nivåer inom svensk konståkning. Förbundsstyrelse och personal på förbundskansliet inleder omgående ett stort arbete med analys av slutrapportens resultat, för att sedan ta fram förslag på åtgärder och handlingsplan. Förslag till åtgärder och handlingsplan diskuteras med förbundets medlemmar på Förbundsforum 15 augusti.

Länk till presentationen av den externa utredningens slutrapport som hölls på Förbundsforum 15 augusti

Länkar till den externa utredningens slutrapport samt till uppdaterad sektion av frågor och svar med anledning av slutrapporten:

Länkar till tidigare publicerade nyheter och information om den externa utredningens preliminära resultat:

Den 5 juni presenterades en preliminär resultatrapport med nyckelinsikter för ordföranden i våra föreningar och distrikt i ett digitalt möte som genomfördes via Teams. Camilla Fredman och Katarina Henriksson genomförde presentationen då Klara Edlund och Magnus Winter som ansvarat för utredningen inte hade möjlighet att närvara. Under presentationen hade alla deltagare möjlighet att ställa frågor via chattfunktion. Vissa frågor förtydligades muntligen. En sammanställning av samtliga frågor och svar grupperade under respektive ämnesområde finns att ladda ner nedan. Observera att sammanställningen av frågor är i oredigerat format.  Endast inledande teknisk information, identifierande uppgifter samt avslutande hälsningsfraser har tagits bort i denna sammanställning.

Uppdaterad: 18 JUN 2020 09:40 Skribent: Anna Sundkvist
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link