Hoppa till sidans innehåll

Om problem eller konflikt uppstår


Alla avsteg från en trygg idrottsmiljö är ett för mycket. Detta gäller missförhållanden som kan resultera i fysisk eller psykisk skada, men även alla former av konflikter, problem och missämja som kan uppstå. För samtliga involverade i en konflikt eller ett ärende om missförhållanden är det viktigt att det finns ett tydligt, transparent och rättvist ramverk med respekt för individen att förhålla sig till. För ökad transparens och likvärdighet ska samtliga ärendeprocesser utifrån det specifika ärendets art hanteras enligt svenska konståkningsförbundets riktlinjer i Trygg konståkning - ärendehanteringspolicy.

Riktlinjerna ska fungera som ett stöd för föreningarna om problem eller konflikter uppstår. En mall på en likabehandlingsplan har också tagits fram som ett stöd för föreningarna i arbetet med trygg konståkning. Här kan du ladda ner mallen för likabehandlngsplan.

För ärenden av bestraffningskaraktär i juridiska instanser har Svenska Konståkningsförbundet en fristående Etik- och Disciplinnämnd (EDN) med uppdrag att handlägga etiska frågeställningar och inkomna disciplinärenden utifrån RF:s stadgar. Här kan du läsa mer om EDN.

Uppdaterad: 31 MAR 2021 16:40 Skribent: Anna Sundkvist
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link