Hoppa till sidans innehåll

Styrelsemöten maj 2020

10 JUN 2020 17:10
Mycket har hänt inom svensk konståkning under våren. Förbundsstyrelsen har sedan den 2 april sammanträtt vid fem tillfällen (1 maj, 5 maj, 11 maj, 24 maj och 2 juni) för att kontinuerligt hantera den senaste tidens händelser.
  • Skapad: 10 JUN 2020 17:10

Nedan sammanfattar vi de viktigaste punkterna.

Nya föreningar

Stockholms Konståkningsförbund har fått tre nya konståkningsföreningar i sitt distrikt.

Covid-19 och dess konsekvenser

Covid-19 pandemin drabbar oss på flera sätt. Utbildningsveckan som först var planerad till slutet av augusti skjuts fram till 29 okt – 1 nov. Den externa utredningen försenades drygt 1 mån. Covid-19 pandemin har fört med sig flera restriktioner men från den 14 juni kommer vissa lättnader inträda för idrottsvärlden då bl.a. resor inom landet tillåts igen.

Skrivelse: Konståkningen drabbas när ishallar stänger

Flera kommuner har under våren valt att stänga ishallen i förtid med hänvisning till att ishockeyn avslutat sitt seriespel tidigare på grund av Covid-19. I mitten av maj gick därför en skrivelse undertecknad av tf GS och förbundsstyrelsens ordförande ut till samtliga kommuner om hur konståkningen drabbas när ishallar stänger i förtid. Läs mer här: länk till skrivelsen

Extern utredning

Den externa utredningen försenades drygt en månad på grund av Covid-19. De preliminära resultaten presenterades 2 juni för förbundsstyrelsen och därefter för föreningar och distrikt den 5 juni. I slutet av juni levereras slutrapport. Under sommaren kommer förslag till åtgärder och handlingsplan tas fram för att diskuteras vid Förbundsforum 15 augusti.

VM 2021

Site Visit inför VM 2021 har genomförts digitalt och vi har fått mycket bra respons på arbetet inför mästerskapet . På www.stockholm2021.se kan du läsa mer om arbetet med VM.

SM 2020/2021

SM i Singel, par, isdans tilldelas Linköpings KK och SM i synkro tilldelas Mölndals KK.

Svensk konståkning i media

Svensk konståkning har varit mycket omskriven i media den senaste tiden och där presentationen av den externa utredningens preliminära resultat fått stort utrymme. Transparens i dessa ämnen är viktigt och vi hanterar media löpande.

Tränarutbildning - utveckling

Arbete med att utveckla samtliga tränarutbildningar pågår i linje med förbundsutvecklingsplanen. Förbundet har sett behovet att knyta till oss specialister inom olika områden och vikten av vidareutbildning även för tränare så som redan sker för tekniska funktionärer.

Vi ser över och förtydligar framtida uttagningar av ledare till förbundsuppdrag.

Kommunikation

Förbundet har tagit fram en ny kommunikationsplan och plattform för att förbättra kommunikationen både externt och internt.

Arbete med att uppdatera och förtydliga uppdragsbeskrivningen för distriktsförbunden pågår och här ser vi vikten av en tätare dialog med våra distriktsförbund.

Förbundsutvecklingsplan  (Sport Plan)

Arbetet med förbundsutvecklingsplanen är under slutförande och en sammanfattning av denna presenteras på förbundsdialogerna i juni.

För den som önskar delta i en referensgrupp för arbetet med förbundsutvecklingsplanen kan göra en intresseanmälan via formulär vår hemsida: Länk till ansökningsformulär

Inkomna frågor/skrivelser

Det har inkommit frågor gällande förbundsutvecklingsplanen och förbundets ekonomi. För frågor om förbundets ekonomi hänvisar vi till frågor och svar på vår hemsida: Länk till frågor och svar

Ny tjänst i försäkringen        

Beslut har tagits om att utöka vår försäkring med Folksams Råd och Vård (https://www.folksam.se/forsakringar/idrottsforsakring/rad-och-vard-for-idrottsskador). Denna tjänst är inkluderad för alla som är försäkrade via Svenska Konståkningsförbundet med start 1 juli 2020.

Förenings- och Elitlicenser

Nu är ansökningarna öppna för att söka om Förenings- och/eller Elitlicens. Föreningar som redan har elitlicens behöver ej ansöka igen för denna säsong men ska besvara en återrapport som inkluderar utvärderingsfrågor om elitlicensen.

 

Nästa styrelsemöte äger rum 29 juni.

 

Skribent: Anna Sundkvist
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link