Hoppa till sidans innehåll

Styrelsemöte 2 april 2020

04 APR 2020 12:33
Digitala mötesplatser, distriktsindelning, inkomna skrivelser samt corona och dess konsekvenser för förbund och föreningar var huvudpunkterna på Förbundsstyrelsens möte den 2 april.
  • Skapad: 04 APR 2020 12:33

Förbundsdialoger
Träffar med svensk konståkning på regional nivå för alla medlemmar

Förra månaden påbörjades möten ute i våra distrikt med syfte att öka dialogen med våra medlemmar. Tre distrikt hann besökas innan de på grund av corona ställdes in. Vi arbetar nu på att hitta en form för att genomföra Förbundsdialogerna med samtliga intresserade via webb-möten istället. När de ska genomföras är ej fastställt men bör helst ske under slutet av maj månad. Mer information kommer.

 

Förbundsforum och arbetsforum på webben
Vi ser också över möjligheterna till andra digitala mötesplatser/webb-möten kring olika frågor då det planerade Förbundsforumet tyvärr skjutits fram och vi inte vet om det går att genomföra före Förbundsmötet som just nu är planerat till 26-27 september.  Kommittéernas årliga arbetsmöten (enligt plan i juni) kommer genomföras via webb-möten.

 

Ny distriktsindelning
Översyn av distriktsindelning diskuterades vidare då det uppdrogs vid förra Förbundsmötet till styrelsen att göra en översyn. Förslag att diskutera detta vidare med distrikten under kommande webb-möten.

 

Inkomna skrivelser
Inkomna skrivelser från Stockholms KF om bl.a. förbundets ekonomi har besvarats och styrelsen kommer att skicka ut information till samtliga föreningar och distrikt med en tydlig överblick över läget. Det ska ske skyndsamt, men de utmaningar som följer med coronaviruset påverkar arbetet, vilket gör att det kan dröja något.

 

Inställda evenemang
Som ni säkert sett har många event ställts in, såsom Träffpunkt Idrott och Almedalsveckan. ISU-kongressen skulle genomföras i juni. Förbundet har fått möjlighet att rösta om den ska flyttas till nästa sommar eller ställas in helt. Vi röstade för att den genomförs nästa sommar. Omröstningens resultat beräknas komma under nästa vecka.

 

Corona – konsekvenser för förbund och föreningar
Riksidrottsförbundet har varit i framkant med dialog med specialidrottsförbunden (SF) och har via SF inhämtat information om föreningars ekonomiska konsekvenser främst under mars-april. Utifrån dessa uppgifter har RF utarbetat ett stödpaket till idrottsrörelsen. RF har tillsatt en referensgrupp som utarbetat principer för fördelning av medlen till drabbade förbund och föreningar. RF återkommer med detaljerad information efter 16 april. Förbundet sätter ihop ett större informationspaket till föreningar kring konsekvenserna och nya allmänna råd från myndigheterna med anledning av att  restriktionerna i de allmänna råden förlängts till 31 december. Informationen kommer vara föreningarna tillhanda före påskhelgen. Vi uppdaterar löpande coronasidan på vår hemsida när nya riktlinjer och rekommendationer kommer från myndigheter.

 

Nästa styrelsemöte
Nästa styrelsemöte sker den 2 maj, även det är planerat som ett webb-möte.

Skribent: Anna Sundkvist
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link