Hoppa till sidans innehåll

Viktiga steg i svensk konståknings förändringsarbete - rapport från styrelsen 26 november

26 NOV 2020 16:12
Förbundsstyrelsen informerar om viktiga steg i Svenska Konståkningsförbundets vidareutvecklingsarbete med implementering av handlings- och förbundsutvecklingsplan, översyn av tränarutbildningen samt en utvecklingskommitté.
  • Uppdaterad: 26 NOV 2020 16:12

Förbundsstyrelsen informerar om att vi nu tar nästa viktiga steg i Svenska Konståkningsförbundets vidareutvecklingsarbete.

  • Genomförandet av handlingsplanen kommer att ske i dialog med distrikten före julhelgen dels i en gemensam distriktsdialog rörande ärendehanteringspolicy, dels med varje distrikt om övriga delar i handlingsplanen. Avsikten är att synpunkterna från dialogerna ska kunna sammanställas och få effekt på arbetet på förbundsnivå respektive distriktsnivå under våren 2021 för ett fortsatt och pågående förbättringsarbete med start senast säsongen 2021/22.
  • Genomförandet av förbundsutvecklingsplanen i justerad form kommer inom kort att ske dels i dialog med distrikten som i sin tur får i uppdrag att förankra planen med föreningarna, dels från Svenska Konståkningsförbundets sida i direkt dialog med landslags- och utvecklingslandslagstränare. Avsikten är att en förbundsutvecklingsplan ska kunna beslutas av förbundsstyrelsen under våren 2021 för att träda i kraft inför säsongen 2021/22.
  • Översynen av tränarutbildningarna kommer att pågå hösten 2020 och våren 2021 med avsikten att ett nytt tränarutbildningssystem ska träda i kraft inför säsongen 2021/22.
  • Översynen av en utvecklingskommitté för svensk konståkning pågår och mer information kommer efterhand.

Distrikt - centrala i förändringsarbetet
Distrikten kommer att vara centrala i förändringsarbetet framöver och vi ber er därför att förbereda er för arbetet genom att t.ex. bilda arbetsgrupper inom eller utom distriktsstyrelsen för att genomföra förändringsarbetet på ett ändamålsenligt sätt och med en rimlig arbetsbelastning för alla inblandade.

Välkommen Anna Burvall som interim sportchef och tack Scott Rachuk
Vi är glada att välkomna Anna Burvall som interim sportchef och är övertygade om att Anna med hennes gedigna bakgrund och erfarenhet inom svensk konståkning kommer kunna bidra till vår fortsatta utveckling. Vi tackar också Scott Rachuk för hans insatser för svensk konståkning och önskar honom lycka till i framtiden.

Tillsammans för svensk konståkning!
Vi i förbundsstyrelsen ser med fortsatt tillförsikt, stark framtidstro och glädje fram emot de kommande åren och konstaterar att förändrings- och utvecklingsarbete tar tid och att vi alla –förbund, kommittéer, distriktsförbund, föreningar, tränare och åkare – måste arbeta uthålligt, långsiktigt och tillsammans för att uppnå ett ändamålsenligt resultat. Tillsammans och utifrån värdegrunden glädje, glöd och gemenskap ska vi göra varandra och svensk konståkning bättre!

/Förbundsstyrelsen

Skribent: Anna Sundkvist
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link