Hoppa till sidans innehåll

Fem från styrelsen - styrelsen informerar

31 MAR 2022 14:59
Under rubriken Fem Från Förbundsstyrelsen sammanfattar vi nyheter och information från förbundsstyrelsen.
  • Uppdaterad: 31 MAR 2022 14:59

1. Vad fokuserar styrelsen på just nu?

Vi jobbar som alltid med övergripande, strategiska frågor, alltid i nära dialog med kansli och distrikt och kommittéer. I början av året genomförde förbundet också ett viktigt strategimöte - Mötesplats Skatesweden med nyckelpersoner inom förbundet. Mötesplats Skatesweden är avsedd att utgöra en regelbunden form för dialog och förankring inom vår organisation. Vi har också jobbat intensivt med att inrätta de nya kommittéerna och med att rekrytera en ny förbundschef. Nu blickar vi framåt emot vårens Förbundsforum 14 maj på Arlanda och höstens Convention och Förbundsmöte 16-18 september på Bosön.

2. Hur har styrelsen och förbundet agerat med anledningen av kriget i Ukraina?

Förbundsstyrelsen gick snabbt ut och fördömde Rysslands krigshandling mot Ukraina. Svenska Konståkningsförbundet står helt bakom ISU:s beslut att stänga av Ryssland och Belarus från internationella tävlingar. Rysslands invasionen strider mot alla grundläggande värderingar som idrotten och konståkningen står för. Det är viktigt att hela idrottsvärlden tar avstånd från kriget och dessa avskyvärda handlingar.

3. Vad betyder det att vi fått en ny förbundschef?

Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Linda Neffler som förbundschef. Hon har rätt yrkesmässiga erfarenheter och ett stort engagemang kring idrott och idrottsrörelsen. Hon är rätt person att leda och driva vårt fortsatta utvecklingsarbete på väg mot våra mål och vår vision. Hon började hos oss den 1 februari och har snabbt blivit en del av vårt kunniga team på kansliet.

4. Vad är fokus på Förbundsforum den 14 maj?

Förbundsforum är en viktig mötesplats som förbundet arrangerar på våren samma år som Convention och Förbundsmötet hålls. På Förbundsforum deltar förutom styrelsen också kansliet, kommittéerna, landslagstränare samt representanter från distrikt och föreningar. Syftet med Förbundsforum är att erbjuda en förberedande mötesplats med möjlighet att inför kommande Förbundsmöte lyfta viktiga strategiska frågor, öppna upp för diskussion och bereda ärenden inför Förbundsmötet.

Förbundsforum ger oss helt enkelt möjlighet att träffas, diskutera och utbyta erfarenheter, och tillsammans utveckla arbetet med att forma svensk konståknings framtid.

Kansliet håller just nu på att sätta programmet för dagen som kommer att handla om svensk konståknings Strategi 2026 och hur svensk konståkning gemensamt ska utvecklas för att uppnå de uppsatta målen. Vilka steg behöver vi ta och när?

5. Är alla kommittéer på plats nu?

Förbundsstyrelsen beslutade i slutet av förra året att det skulle bildas fyra nya kommittéer inom förbundet. Allt för att utveckla svensk konståkning i linje med Strategi 2026. De nya kommittéerna är kommittéerna för sportutveckling, sportutveckling-synkro, utbildning och föreningsutveckling. I kommittéerna sportutveckling synkro och utbildning är ordförande och ledamöter på plats. De två andra arbetar vi med att besätta. Vi har jobbat intensivt med rekryteringen och det känns oerhört bra att intresset har varit så stort att bidra till utveckling av svensk konståkning genom kommittéarbete. Detta visar återigen att det finns så otroligt mycket kunskap och engagemang runt om i Sverige. Totalt har vi nu sju kommittéer med våra tre tidigare kommittéer (tävlingskommittén, tekniska kommittén och internationella kommittén).

 


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link