Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Fem Från Förbundsstyrelsen – styrelsen informerar

25 NOV 2021 11:30
Under rubriken Fem Från Förbundsstyrelsen sammanfattar vi nyheter och information från förbundsstyrelsen.
  • Uppdaterad: 25 NOV 2021 11:29

1. Vad fokuserar styrelsen på just nu?

Vi jobbar som alltid med övergripande, strategiska frågor, alltid i nära dialog med kansli och övriga nyckelpersoner inom distrikt och kommittéer. Just nu arbetar vi med att förtydliga den nya organisationen. Vi rekryterar en ny förbundschef och fokuserar på att utveckla våra viktiga kommittéer.  

2. Varför är det så viktigt med förbundets kommittéer?

Kommittéerna är helt centrala för konståkningen i Sverige. De arbetar på styrelsens uppdrag med specifika områden och frågor. Kommittéerna är en förutsättning för en kontinuerlig och enhetlig hantering och tillämpning av regler, ramverk och riktlinjer. Utan kommittéerna så skulle det inte vara möjligt att genomföra tävlingar, att anpassa och utveckla regelsystemet, att delta i internationella tävlingar och liknande. Kommittéerna arbetar helt ideellt och i nära samverkan med förbundskansliet.

3. Ni har beslutat om en ny kommitté, Idrottsutvecklingskommittén, vad ska den göra? 

Vi ser ett behov av att utveckla konståkningen i Sverige. Det handlar om att lyfta idrotten sportsligt såväl som att utveckla former för stöd till distrikt och föreningar så att de kan utveckla verksamheten ännu bättre. En första sådan utmaning blir att hitta former för att införa den nya åkarutvecklingsmodellen. Hur behöver vi förändra träning och tävling? Vilket stöd behövs till distrikt och föreningar? Vilka utbildningar behöver vi? 

Idrottsutvecklingskommittén är tänkt att fungera som rådgivare och stöd till styrelse och kansli i frågor som rör den långsiktiga utvecklingen av konståkning i Sverige. Centralt för detta är ett ökat utbyte och samarbete mellan våra olika discipliner och det är anledningen att vi valt att samla hela den sportsliga utvecklingen i en kommitté. Arbetet kommer att ske i samarbete med övriga kommittéer där så behövs.

4. Vilka sitter i de olika kommittéerna?

Personer med stor erfarenhet och specialistkompetens inom sina respektive områden.

5. Hur tänker ni kring kommittéerna framåt?

Vi vill öka kommunikationen mellan kommittéer och försöka hitta former som förenklar arbetet i kommittéerna framåt. Vi har alla möjligheter att via digitala verktyg skapa mer dialoger och möten som förenklar arbetet och som kan göra det lättare att engagera fler. Vi behöver hitta fler som vill engagera sig i konståkningen i Sverige. Att delta i en kommitté är ett mycket bra sätt att bidra med sin tid och kunskap. Vi behöver också arbeta mer på att bli ett ”vi” inom svensk konståkning. Arbete i kommittéer eller i uppdrag kan vara ett sätt att göra det på.


Är du intresserad av att arbeta ideellt i en av våra kommittéer eller råd, skicka gärna ett mail till This is a mailto link och berätta vad du brinner för och vill jobba med! 


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link