Hoppa till sidans innehåll
Foto: Henrik Montgomery/TT

Helena Rosén Andersson: Varmt välkomna tillbaka!

31 AUG 2021 09:40
Efter en varm och skön sommar vill jag hälsa alla välkomna tillbaka till en spännande säsong. Den ordinarie verksamheten har nu kommit i gång runt om i våra föreningar och för första gången på länge kan vi alla träffas på träningar och tävlingar.
  • Skapad: 31 AUG 2021 09:40

Efter en varm och skön sommar vill jag hälsa alla välkomna tillbaka till en spännande säsong 2021-2022. Den ordinarie verksamheten har nu kommit i gång runt om i våra föreningar och för första gången på länge kan vi alla träffas på träningar och tävlingar. Det är efterlängtat!

Förra veckan hade förbundsstyrelsen sitt första styrelsemöte för hösten och vi arbetar intensivt med att färdigställa svensk konståknings verksamhetsdokument. Verksamhetsplanen för förbundets verksamhet säsongen 2021-2022 och förbundsutvecklingsplanen med en idrottslig utvecklingsmodell utgör grunden för vår verksamhet. Vi har dessutom arbetat vidare med uppdaterade uppdrag för distrikt och kommittéer samt med den nya tränarutbildningsmodellen.

I samband med landslagslägret i Uppsala träffade jag och vår förbundschef Bertil Ahlkvist åkare och tränare i Team Sweden. Det var något vi verkligen sett fram emot. Vikten av personliga möten är något som har blivit tydligt efter tiden med pandemin.

Åkarna i Team Sweden är viktiga för vår idrott. De ger svensk konståkning ett ansikte utåt, både nationellt och internationellt. De är också viktiga förebilder och inspiratörer för kommande generationer. Jag ser också fram emot kommande landslagsuttagningar under hösten inom synkro. Samtidigt är svensk konståknings styrka också bredd – alla som tränar och arbetar i våra föreningar är lika viktiga. Genom att ha en omfattande och bred verksamhet runt om i landet lägger vi en god grund för alla som vill satsa mer på sin idrott, på alla nivåer, inklusive för dem som drömmer om att få representera Sverige i landslaget. Flera av våra landslagsåkare har redan visat fina resultat på internationella tävlingar, vilket förstås är extra roligt.

Jag ser fram emot en härlig och spännande höst fylld med konståkning - på alla nivåer!

/ Helena Rosén Andersson, Förbundsordförande


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link