Hoppa till sidans innehåll

Helena Rosén Andersson: Tydliga riktlinjer skapar framtidens konståkning

21 MAJ 2021 09:56
8-9 maj genomfördes förbundets verksamhetskonferens där fastställandet av svensk konståknings riktning framåt stod på agendan. Förbundsordförande Helena Rosén Andersson sammanfattar och reflekterar över helgen.
  • Skapad: 21 MAJ 2021 09:56

Den 8 och 9 maj genomförde vi i förbundet vår verksamhetskonferens. Det var två intensiva dagar med digitala möten där vi från förbundsstyrelsen, förbundskansliet samt representanter från distrikt och våra olika kommittéer möttes och gick på djupet i vår verksamhetsutveckling. Tillsammans representerar vi förbundet där alla föreningar är medlemmar.

Syftet var att sätta svensk konståknings riktning framåt utifrån Strategi 2026. Vi gick igenom verksamhetsdokument som förbundets verksamhetsplan, förslag till Förbundsutvecklingsplan (FUP), utformning av det nya tränarutbildningssystemet, uppdatering av licenskriterier för föreningar från och med säsongen 2022/2023 samt förslag till uppdragsbeskrivning för kommittéer och distrikt. En viktig del var självklart också det fortsatta genomförandet av handlingsplanen för att säkerställa trygga och utvecklande idrottsmiljöer.

Konferensen var – som alltid – central för en positiv vidareutveckling av vår idrott. Vi hade givande diskussioner och jag upplevde att det finns ett stort engagemang och mycket energi inom förbundets olika delar. Alla strävar vi efter samma mål - att göra svensk konståkning ännu bättre!

Med förankring i konferensen har vi goda möjligheter att implementera svensk konståknings vägledande dokument hos distrikt och föreningar. Nu pågår ett arbete med att sammanställa och ta tillvara konferensens diskussioner och utifrån dessa färdigställa dokumenten så att de kan börja tillämpas inför uppstarten inför säsongen 2021/2022. Alla verksamhetsdokument syftar ytterst till att stödja föreningarna i det lokala arbetet och därmed samtliga medlemmar inom svensk konståkning.

Personligen upplevde jag konferensen och kontakten med alla deltagare som oerhört givande. Vi fick viktig input från distrikt om vilka behov som finns i våra föreningar. Här får jag också användning av min erfarenhet från föreningsarbetet efter tolv år som föreningsordförande. Jag förstår behovet av tydliga riktlinjer och stödjande dokument för att underlätta verksamhetsarbetet för föreningar och distrikt – som företrädesvis bedrivs på ideell basis. Allt för att vi tillsammans ska utveckla trygga idrottsmiljöer för aktiva och trygga arbetsmiljöer för tränare och ideellt arbetande funktionärer. På så vis kan vi tillsammans – med ledorden glädje, glöd och gemenskap – göra konståkningen ännu mer attraktiv, både för befintliga medlemmar och nya. Vi vill ju växa och utvecklas och ständigt bli bättre på det vi gör!

/ Helena Rosén Andersson, Förbundsordförande


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link