Hoppa till sidans innehåll
Foto: Henrik Montgomery/TT

Helena Rosén Andersson: Strategidagen - En samlande kraft framåt!

25 OKT 2021 15:18
Lördagen den 9 oktober samlade förbundet nyckelpersoner inom svensk konståkning i Stockholm för att vidareutveckla vår idrott i riktning för Strategi2026, eller helt enkelt för den gemensamma vägen framåt för svensk konståkning.
  • Uppdaterad: 25 OKT 2021 15:18

Lördagen den 9 oktober samlade förbundet nyckelpersoner inom svensk konståkning i Stockholm för att vidareutveckla vår idrott i riktning för Strategi2026, eller helt enkelt för den gemensamma vägen framåt för svensk konståkning. Målet med dagen var att ta fram grunden till verksamhetsinriktningen för säsong 2022/2023 och 2023/2024. Med under Strategidagen var förbundsstyrelsen, förbundskansliet, distriktsrepresentanter, kommittémedlemmar, landslagstränare och valberedning.

Det är fantastiskt att äntligen kunna träffas igen. Ett stort tack till alla er som var på plats och till er som var med oss digitalt! Jag och övriga i förbundsstyrelsen tycker att det är otroligt inspirerande att få träffa er och föra en dialog kring våra viktiga utvecklingsfrågor. Samtliga som deltog har en hög kunskap och en omfattande erfarenhet av svensk konståkning och kan därför bistå förbundet på bästa sätt för vår idrotts vidareutveckling. Det är något som är oerhört centralt för oss i förbundsstyrelsen att ta vara på. För det är ju tillsammans som vi är starka, och det är dessutom tillsammans som vi behöver göra vår fortsatta utvecklingsresa. Genom att kroka arm och arbeta i samma utvecklingsinriktning är jag övertygad om att vi kommer att kunna utföra storverk.

Engagemang för svensk konståkning

Vad vi alla har gemensamt är att vi brinner för konståkning. Och det märktes under vår Strategidag. Många samtal fortsatte i kaffe- och matpauser och engagemanget för svensk konståkning var tydligt också under eftermiddagens gruppdiskussioner. Viktiga delar som kom fram under Strategidagen är behovet av att tydliggöra vår organisation och ansvarsfördelning inom svensk konståkning för att vi ska kunna samverka på bästa sätt på vår gemensamma väg framåt. En viktig del i utvecklingsarbetet är också att vårt nya system för tränarutbildningar kommer på plats och det arbetar vi på förbundet vidare med. Vi ska fortsätta utveckla svensk konståkning där alla ska kunna ges möjlighet till ett livslångt idrottande. I allt vi gör ska åkaren vara i centrum och självklart ska vi fortsätta arbetet med att alla ska få träna och verka i en trygg idrottsmiljö.

Inspiration

Jag känner en stor inspiration efter Strategidagen och ser nu fram emot att – tillsammans med övriga i förbundsstyrelsen, förbundskansliet och nyckelpersoner inom svensk konståkning – kavla upp ärmarna för att förbättra vår verksamhet på alla nivåer. Vi håller just bl.a. nu på att starta en ny kommitté med fokus på vår idrottsutveckling. Mer information om den kommer snart! Vi planerar också att följa upp Strategidagen med en liknande vidareutvecklingsdag för Förbundsforum som är planerad att arrangeras i april/maj 2022 och som i sig syftar till att förbereda inför Convention och Förbundsmöte i september 2022.

Lika inspirerande är det att få träffa medlemmar i samband med tävlingar på olika nivåer. Jag vill därför också nämna att jag under de senaste helgerna har besökt Landvetter Konståkningsklubbs stjärntävling, Snöflingan, Mölndals Konståkningsklubbs klubbtävling, Mölndalscupen, Stenungsunds Konståkningsklubbs klubbtävling med elitseriekvaltävling, Offitech och Tibro Konståkningsklubbs klubbtävling med elitseriekvaltävling, Tibropokalen. Ett stort tack till er! Det har varit så roligt att få se alla duktiga åkare och så givande att få träffa tävlingsarrangörer, tränare, tekniska funktionärer och andra deltagare under tävlingarna. Jag och övriga i förbundsstyrelsen avser också besöka flera tävlingsarrangerande föreningar runt om i landet under säsongen.

Det är tillsammans och i dialog som vi utvecklar svensk konståkning!

Varma konståkningshälsningar

Helena Rosén Andersson, förbundsordförande


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link