Hoppa till sidans innehåll
Foto: Henrik Montgomery/TT

Helena Rosén Andersson: Stolthet och tacksamhet!

07 APR 2021 12:51
VM på hemmaplan är över och jag och förbundsstyrelsen är tacksamma och väldigt stolta över att svensk konståkning återigen arrangerat ett mästerskap i världsklass.
  • Uppdaterad: 07 APR 2021 12:51

Ett VM är en fantastisk upplevelse och för konståkningsfamiljen var det viktigt att vi fick möjligheten att komma samman trots pandemin. Vi är många miljoner konståkningsfans runt om i världen som har haft nöjet att njuta av kraften och skönheten i tävlingsprestationerna från världens bästa konståkare på TV.

Jag vill varmt tacka den Internationella skridskounionen, Stockholms stad, VM-teamet, organisationskommittén och alla sponsorer och ideellt arbetande funktionärer som har gjort det möjligt för oss att arrangera mästerskapen under dessa svåra tider. Tack också alla tävlande som gav oss oförglömliga tävlingar fyllda av underhållning, spänning och fantastiska prestationer.

Jag vill önska alla tävlande och teamen runt dem allt gott i deras framtida utmaningar och mål i konståkning.

Det var också hedrande för oss att HM kronprinsessan Victoria invigde mästerskapen.

Slutligen vill jag göra ett medskick till alla konståkare i Sverige och runt om i världen. Vi delar passionen och glädjen för den kanske mest fascinerande sporten av alla, eftersom konståkning kombinerar elegans, atletisk förmåga och konstnärskap till perfektion på isen. Ni är många som drömmer om att bli en så bra konståkare som ni någonsin kan bli. Till er och era tränare vill jag säga: fortsätt sträva mot era mål och förverkliga era drömmar! Det är visserligen så att bara några få av er kommer att ha möjlighet att tävla i ett världsmästerskap. Men för er alla gäller att om ni strävar mot era mål och visioner och aldrig ger upp så kommer det att ta er långt i livet.

Jag är övertygad om att det världsmästerskap som  vi nyligen arrangerat, kombinerat med allt omfattande arbete som bedrivs av föreningar på lokal nivå kommer att bidra till att konståkningen utvecklas och breddas på alla nivåer. Jag ser fram mot att följa denna positiva utveckling av vår idrott i såväl Sverige som internationellt!

/Helena Rosén Andersson,  Ordförande Svenska Konståkningsförbundet

Skribent: Anna Sundkvist
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link