Hoppa till sidans innehåll

Helena Rosén Andersson: Håll i och håll ut!

13 NOV 2020 10:56
Vi befinner oss just nu i en annorlunda och svår tid med en pandemi som präglar hela samhället. Inom idrotten och konståkningen har vi tuffa, men nödvändiga restriktioner.
  • Uppdaterad: 13 NOV 2020 10:56

Jag vill börja med att tacka alla distriktsförbund, föreningar, tränare och åkare som följer restriktionerna och anpassar sin verksamhet.

Nu gäller det att vi är uthålliga och orkar hålla i, för våra barn och ungdomar. Det är viktigt att våra åkare fortsätter att träna, men på ett annorlunda sätt och inom de ramar som ges vid varje given tidpunkt. Ett sätt är att ha on-lineträning med föreningarnas tränare. Här kan åkare i alla åldrar träna off-ice och teknikträning. Allt för att hålla igång och bidra till det fysiska och psykiska välmåendet och den sociala sammanhållningen även under coronapandemin. Min förhoppning är att så många som möjligt fortsätter att bedriva träningen på ett coronaanpassat sätt. Det vore roligt om ni kunde dela med er av kreativa träningssätt genom att lägga upp film eller bild på er Instagram och tagga inlägget med #skatesweden.

Förhoppningsvis kan pandemin svetsa oss än mer samman. Om vi och resten av samhället tar ett gemensamt ansvar så ska vi förhoppningsvis ta oss snabbare ur pandemin och sakta komma tillbaka till det nya normala. Vi kan visserligen inte välja bort pandemisituationen som vi alla befinner oss i, men vi kan välja hur vi förhåller oss till den. Vi kan därför välja att utvecklas och inte förminskas under rådande svåra förhållanden.  I svensk konståkning finns glädje, glöd och gemenskap och jag tror därför att vi kommer att uppleva en konståkningsrörelse som tar sig igenom och ur pandemin med gemensamma superkrafter för att fortsätta utveckla vår fantastiska sport!

I förra veckan meddelade vår sportchef Scott att han tyvärr slutar och flyttar tillbaka till Kanada. Jag och övriga i förbundsstyrelsen tackar Scott för hans fina insatser för svensk konståkning och önskar honom lycka till i sitt hemland. Sökandet efter en ny sportchef pågår nu för fullt.

Vi i förbundsstyrelsen sammanträder regelbundet och arbetar vidare med de viktiga frågorna kring handlingsplanen och förbundsutvecklingsplanen. På hemsidan hittar du Nytt från styrelsen där vi kommunicerar löpande om viktiga punkter från våra möten. Det finns ett stort engagemang och en stor tillförsikt hos oss i förbundsstyrelsen att vi tillsammans med kansli, kommittéer, distriktsförbund och föreningar ska leda konståkningen vidare till en ljus framtid.

Var försiktiga och ta hand om varandra!

Helena Rosén Andersson, ordförande


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link