Hoppa till sidans innehåll

Vår organisation


Svenska Konståkningsförbundet bildades redan 1904 tillsammans med Svenska Skridskoförbundet och blev självständigt 1945. Svenska Konståkningsförbundet är medlem i Riksidrottsförbundet (RF), Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) samt Internationella Skridskounionen (ISU).

Svenska Konståkningsförbundets högsta beslutande organ är Förbundsmötet som genomförs vartannat år.

Förbundsstyrelsen

Svenska Konståkningsförbundets leds av en förbundsstyrelse bestående av sex ledamöter och en ordförande. Förbundsstyrelsen väljs av Förbundsmötet.

Kommittéer

Det finns idag sju (7) kommittéer med uppdrag att säkerställa en kontinuerlig och enhetlig utveckling och hantering av regler, bedömning, sportslighet och kompetens. 

Råd

Svenska Konståkningsförbundet har, vid sidan av kommittéorganisationen, utsett ytterligare stödorgan i form av Råd som arbetar på uppdrag av förbundsstyrelsen med att stödja kansli, komittéer, föreningar, enskilda åkare och tränare med rådgivning. Råden skall främst erbjuda kunskapsmässigt stöd efter behov och inte driva aktivt utvecklingsarbete.

Förbundskansli

Till sin hjälp har styrelse och kommittéer ett förbundskansli som finns placerat i Idrottens Hus i Stockholm. Kansliet leds av en förbundschef som tillsammans med kanslipersonalen ska verkställa det som styrelse och kommittéer beslutar om.  

Distrikt och föreningar

Svenska Konståkningsförbundet är geografiskt indelat i 11 distrikt, vilka är en viktig del i förbundets arbete. Distrikten samlar 147 föreningar spridda från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Merparten av dessa är egna föreningar medan ett knappt 20-tal är sektioner inom en större förening.

Svenska Konståkningsförbundet är idag ett av Sveriges mest växande förbund med 147 föreningar och 38650 medlemmar (september 2020) i 11 distrikt.

Uppdaterad: 16 MAJ 2022 10:57

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link