Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Josefin Taljegård och Andreas Nordebäck guldmedaljörer i Elitseriefinalen 2023

Placeholder

Foto: skatesweden.se

I helgen avslutades konståkningssäsongen med Elitseriefinalen för juniorer och seniorer och seriefinalen för ungdomar i Borlänge. Segrade i seniorklasserna gjorde Josefin Taljegård, Västra Frölunda KK, och Andreas Nordebäck, Skating & Dance Academy.

Efter tre säsonger med inställd Elitseriefinal var det i helgen åter dags för Sveriges bästa åkare att göra upp om medaljerna i finalen för de nationella serierna för seniorer, juniorer och ungdomar. Borlänge KK stod som värd för Elitseriefinalen 2023 som också markerade avslutningen på konståkningsäsongen 2022/2023.

Elitseriefinalen 2023

I seniorer damer tog Josefin Taljegård, Västra Frölunda KK, guldet före Solna K:s Lovisa Aav och Julia Brovall. Andreas Nordebäck, Skating & Dance Academy, tog hem segern i seniorer herrar följd av Gabriel Folkesson, Trelleborgs KK, och Oliver Praetorius, Västra Frölunda KK.

I juniorer damer och herrar gick guldmedaljerna till klubbkompisarna från Tibro KK, Miranda Lundgren och Casper Johansson. Josefin Brovall, Solna K, tog hem silvret och bronset gick till Elsa Idström, Malmö KK. I juniorer herrar knep Trelleborgs KK:s Jonathan Egyptson silvret före Hugo Bostedt, Norrköpings KK.

Seriefinalen 2023

Ungdom flickor vanns av Alexandra Ödman, IFK Helsingborg, före Leona Gebara, Solna K, och Alice Westling, Kalmar KK. Albin Samuelsson, Lerums KK, tog hem segern i ungdom pojkar före Wendell Hansson Östergaard, Karlskrona ASK, och Beau Coppens, Tibro KK.

Medaljörer seriefinalen 2023

Medaljörerna i Seriefinalen för ungdom15.

 

 

 

Publicerad: 2023-04-17

Senast uppdaterad: 2023-04-19

Samarbetspartners