Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

JVM-finalen avgjord: Nordebäck på 11:e och Johansson på 23:e plats

Placeholder

Foto: Maria Jangbro

Natten till söndagen svensk tid avgjordes JVM-finalen för herrar. Casper Johansson slutade på 23:e plats och Andreas Nordebäck på 11:e plats.

- Det var inte riktigt de svenska åkarnas dag. I detta tuffa startfält så är tekniska missar alltför kostsamma. Men jag tycker att de båda höll ihop programmen hela vägen, säger Anna Burwall, sportchef.

Med startnummer två i finalen inledde Casper Johansson friåkningen säkert med en dubbel axel och en trippel salcow med god kvalitet. Han följde sedan upp med ytterligare tre rena trippelhopp och högsta nivå i samtliga piruetter. Totalpoängen 161.91 räckte till en 23:e plats.

- Sammantaget ska Casper absolut vara nöjd med sin mästerskapsdebut och den rutin han tar med sig hem kommer vara värdefull framöver. Jag vet att han ville mer och resultatet visar också att han har kapaciteten för de högre placeringarna.

Andreas Nordebäck låg inför finalen på 5:e plats med endast tre poäng upp till prispallen. Nordebäck öppnade friåkningen starkt med en trippel flip och en trippel axel i kombination med trippel toeloop, men hade därefter misstag i flera hoppelement. Med totalpoängen 204.32 slutade Nordebäck på 11:e plats.

- Ibland har man marginalerna med sig och ibland inte. Det var otroligt jämnt poängmässigt och 1 poäng till hade räckt till en åttonde plats. Jag vet att Andreas hade siktet inställt högre men 11:e plats är en bra placering på ett Junior-VM, det får man inte glömma. Och att han tar en 11:e plats trots flera tekniska misstag visar på hans kapacitet att slås om topp-placeringar i internationella mästerskap.Publicerad: 2023-03-05

Senast uppdaterad: 2023-03-06

Samarbetspartners