Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

I januari 2023 startar en ny omgång av idrottens elittränarutbildning på Bosön

I januari 2023 startar en ny omgång av Elittränarutbildningen (ETU). ETU är en högre tränarutbildning för dig som arbetar med elitförberedande verksamhet eller är tränare på elit- eller landslagsnivå. Sista ansökningsdag är den 4 november.

Utbildningen innehåller bland annat senaste kunskapsutvecklingen inom prestationsanalys, prestationsoptimering, tränarskap, ledarskap, prestationspsykologi och coaching. Särskild vikt läggs vid att utveckla mästerskapskompetens, dvs säga förmågan att planera, genomföra samt följa upp och utvärdera ett nationellt eller internationellt mästerskap. Utbildningen startar i januari, 2023 och avslutas i december, 2024. Sista ansökningsdag är den 4 november.

Om utbildningen

ETU är en vidareutbildning för tränare som arbetar med elitförberedande verksamhet eller är tränare på elitnivå. Utbildningen genomförs som en uppdragsutbildning vid Gymnastik och idrottshögskolan, GIH och förläggs till största delen på Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön. Programmet genomförs under en tvåårsperiod med tolv gemensamma tredagarsträffar

Syfte

Utbildningens syfte är att du ska höja din kompetens i att leda svensk idrott till internationell framgång och en ökad konkurrenskraft. Svensk elitidrott vill ta fler medaljer på EM, VM, OS och Paralympics. 

Vidare är syftet med utbildningen att du som ledare och tränare utvecklar din kompetens för att kunna hjälpa aktiva i sin egna personliga utveckling. Den personliga utvecklingen, prestationsutvecklingen och resultatutvecklingen går hand i hand. 

Vem är utbildningen för?

Du som sökande är verksam tränare på förberedande elitnivå eller på elitnivå (verksam för ungdomar eller vuxna i landslag, Riksidrottsgymnasier, Nationellt godkända idrottsutbildningar eller i föreningsverksamhet)

. Programmet genomförs under en tvåårsperiod med tolv gemensamma tredagarsträffar. 

Mer information och ansökan

https://www.boson.se/utbildning/omrade/idrottens-elittranarutbildning/ Länk till annan webbplats.

Frågor om ETU besvaras av Kent Lindahl, kent.lindahl@rfsisu.se

Publicerad: 2022-10-25

Senast uppdaterad: 2022-12-14

Samarbetspartners