Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Tillbaka efter skadan - Greta och John Crafoord tävlar i Skate America

Sveriges främsta paråkare, Greta och John Crafoord, är tillbaka i hetluften efter nästan ett års skadefrånvaro. Trots att det bara var sex veckor sedan Greta genomgick sin senaste operation, debuterar de i GP-tävlingen Skate America i helgen.

På syskonparets instagramkonto skriver Greta Craaford om hur hon bröt knäskålen förra året, och hur hon och John inte har kunnat träna på is sedan dess. För blott en månad sedan kunde de äntra isen igen. Till helgen debuterar syskonparet i Grand Prix-tävlingen Skate America. 

”Fyra veckor är en mycket kort tid att göra program och för att lära sig alla element på nytt. Särskilt med de nödvändiga justeringarna för skruvarna som sitter i mitt knä”, skriver Greta Crafoord.  

”Resan att lära sig att gå igen för att kunna ta sig tillbaka till isen har varit oerhört tuff”.

I samma publicering syns bilder från rehabiliteringen med operationsärr, röntgen på skruvarna, det svullna knät efter skadan, hur hela benet är bandagerat och i stödanordning, samt att Greta Craaford fått ta sig fram på kryckor. Och så nya videoklipp när paret utför svåra trippelkast på träning. 

”Vi trodde aldrig att vi skulle kunna göra något av dessa element så snart, och än mindre hela program. Men nu är vi här, så redo vi kan vara på en månad. Vi har lagt en enorm ansträngning under de här veckorna. Några element har vi fått backa från på grund av smärta, eller eftersom det helt enkelt inte funnits tid. Men vi är så stolta att få kliva ut på isen vid Skate America."  

Årets Skate America avgörs 20-23 oktober i Norwood, Massachusetts, och är en av sex deltävlingar i Grand Prix-serien. Länk till annan webbplats.

Följ Greta och John i Skate America!

Publicerad: 2022-10-20

Senast uppdaterad: 2022-10-20

Samarbetspartners

Sponsorer