Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Stjärnspäckad helg i Husby ishall

I helgen är det dags för ett stjärnspäckat konståkningsevent i Husby ishall. Det är projektet ”Skridskor för alla” som samlar åkare, celebriteter och domare för ett välgörenhetsevent och tävling.

Det blir ett ”lets´s dance-aktigt” jippo på fredagskvällen följt av stjärntävling och workshop med Alexander Majorov och Prova på synkro-event hela helgen.

- Det är så roligt att vi äntligen kan anordna eventet, förra årets var vi tvungna att avboka i sista stund på grund av pandemin. Intresset att delta har varit stort och stjärntävlingen är redan fullbokad, vi hoppas också på mycket publik, säger Leila Eriksson, ordförande i Djurgården IF som står bakom eventet och projektet.

Aktivera unga

”Skridskor för Alla” är ett initiativ som startades hösten 2019 i Husby Ishall. Syftet var att aktivera barn och ungdomar i närområdet, framför allt flickor. Det handlar om att få barn och unga i socioekonomiskt utsatt område i rörelse genom en avgiftsfri drop-in verksamhet.

- Vi märkte att det var många barn och unga, framför allt flickor, som bara stod och tittade på träningarna. Vi ville engagera och aktivera dem. Att de skulle få vara en del av föreningslivet och konståkningen och vara en del av gemenskapen som vi har i föreningen. Konståkning handlar för oss om att boosta självförtroende och lyfta barn och ungdomar.

Projektet drivs av DIF Konståkning i samarbete med Stockholms stads idrottsförvaltning, RF-SISU Stockholm och Svenska Konståkningsförbundet. Och projektet var en succé från start. Mer än 70 unga fanns på plats på isen, mestadels flickor, men även deras föräldrar engagerade sig. En av världens största konståkningsskridskoproducenter har också gått in och sponsrat med skridskor som åkarna kan låna på träningen. 

- Det har varit väldigt roligt att följa projektet och åkarna. Barnen som kommer vidare från skridskoskolan tränar nu med vår ordinarie verksamhet. Och flera ska delta i helgens tävlingar. Vi hoppas att så många som möjligt fortsätter med konståkning efter pandemin. Jag tror att helgens event är extra viktigt för att få upp intresset för konståkningen i Husby. Allt för att få fler ungdomar i rörelse och ge dem ett meningsfullt fritidsintresse.

Inkluderande idrott

På fredag inleds helgen med en show som leds av skribenten och moderatorn Alexandra Pascalidou och som ”domare” medverkar Dogge Doggelito, Ola Rapace, Nikolaj Majorov, Elaf Ali och Sean Abram. I showen deltar elitåkarna från Stockholm, tanken är att det ska bli en riktig konståkningsfest.

- Helgens tävlingar bedöms sedan av riktiga konståkningsdomare. På så sätt kan alla åkare få feedback. Tävlingarna är fulla och det är så roligt att intresset är stort. För många av åkarna är helgens tävling deras första. 

Alla som jobbar med eventet gör det ideellt och all vinst går oavkortat till projektet Skridskor För Alla.

- Målet är att inkludera fler unga i svensk idrott och konståkning. Det ska inte spela någon roll var man växer upp. Drömmen vore att vi kan inspirera fler föreningar att starta liknande projekt runt om i landet. 

För dig som vill vara på plats och heja på åkarna och vara en del av rörelsen så äger invigningen rum i Husby ishall på fredag den 22 oktober kl. 18:00 (insläpp från 17:30). Begränsat antal platser. 

 För dig som vill heja hemifrån Live-streamas eventet och du hittar länken på https://idrottonline.se/DjurgardensIFKF-Konstakning/DIFALLSTARS2021 Länk till annan webbplats. 


Tider:

Fredag: Invigning och show kl 18:00-20:00

Lördag: Stjärntävlingar 09:00-18:00, Workshop med Alexander Majorov från 18 (anmälan öppen)

Söndag: Stjärntävlingar 09:00-17:00, Prova på synkro (anmälan öppen)

Publicerad: 2021-10-21

Senast uppdaterad: 2021-10-21

Samarbetspartners

Sponsorer