Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Dags att ansöka om kompensationsstöd för perioden 1 maj-28 september

Idrottsföreningar har nu möjlighet att söka kompensationsstöd för perioden 1 maj–28 september 2021. Ansökan är öppen fram till den 26 oktober kl. 12.00.

Kompensationsstödet är en del av regeringens krispaket på 1 miljard kronor för att kompensera idrottsrörelsen till följd av coronapandemin. Riksidrottsförbundet har uppdraget att fördela stödet vars syfte är att ge idrottsföreningar förutsättningar att överleva samt fortsatt kunna bedriva idrottsverksamhet och evenemang.

Hur går ansökan till?

Ansökan är öppen mellan 15 oktober och 26 oktober kl. 12.00. Idrottsföreningar ansöker om kompensationsstöd inloggade i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel. Behöriga att ansöka är de i IdrottOnline angivna rollerna Ordförande, Kassör och Idrottsmedel firmatecknare.

Vid höstens ansökningsperiod kommer det finnas två olika formulär för ansökan, förenklat och ordinarie.

Föreningar kommer inte kunna söka stöd för helt nya evenemang eller nya verksamheter som skulle genomförts under perioden 1 maj till 28 september, där beslutet om genomförandet skett under tiden för pandemin. Syftet är att kunna bygga stödet på verifierbara underlag och inte gissningar som skett under tiden för restriktioner.

Här finns aktuellt regelverk Länk till annan webbplats.

Frågor och svar kring vad föreningar kan och inte kan söka kompensationsstöd för Länk till annan webbplats.

Mer information om kompensationsstödet Länk till annan webbplats.

För frågor om kompensationsstödet och ansökan, kontakta: kompensationsstod@rfsisu.se

För tekniska frågor om till exempel inloggning i Idrottonline, kontakta supporten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto: Minna Kujanpää

Publicerad: 2021-10-21

Senast uppdaterad: 2021-10-21

Samarbetspartners

Sponsorer