Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

RIN avslår överklagan av förbundsmötesbeslut

Svenska Konståkningsförbundets styrelse konstaterar att Riksidrottsnämnden funnit att förbundets årsmötesbeslut har tillkommit i behörig ordning och inte strider mot gällande stadgar eller tävlingsbestämmelser.

I mitten av oktober skickades en överklagan in till Riksidrottsnämnden (RIN) om att förbundsmötets beslut inte tillkommit i behörig ordning och stridit mot stadgarna. Idag kom beskedet att RIN avslår överklagan. RIN:s beslut går inte att överklaga.

- Riksidrottsnämndens avslag på överklaganden av beslut under förbundets årsmöte innebär att vi i förbundsstyrelsen nu kan arbeta vidare med det förbättringsarbete vi har påbörjat tillsammans med förbundskansliet. Det är med stor ambition och stort engagemang vi tillsammans med distriktsförbund, föreningar och föreningsmedlemmar fortsätter utveckla svensk konståkning i en positiv riktning. Det svensk konståkning nu främst behöver är att kunna få fokusera på att genomföra handlingsplanen efter den externa utredningen, genomföra en förbundsutvecklingsplan, bygga upp en ny tränarutbildning och skapa en ökad gemenskap genom förbättrad kommunikation och dialog mellan förbund, distriktsförbund och föreningar. Och det är det arbetet vi i förbundsstyrelsen och förbundskansliet ägnar vår främsta tid åt. Det kan vi fortsätta göra nu, säger Helena Rosèn Andersson, förbundsordförande.

Publicerad: 2020-11-27

Senast uppdaterad: 2020-11-27

Samarbetspartners

Sponsorer