Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Vägen vidare – oberoende utredning tillsätts

Svenska Konståkningsförbundet har senaste veckan tagit emot en disciplinanmälan mot en konståkningsförening. I anslutning till detta har flera vittnesmål om missförhållanden inom svensk konståkning publicerats i sociala och traditionella medier.

Vi behöver få en helhetsbild över verksamheten och hur utbredda missförhållandena är. Förbundsstyrelsen har tagit beslut om att tillsätta en extern, oberoende utredning för genomlysning av verksamheten. Det finns därtill behov av att följa upp och analysera implementeringen och tillämpningen av våra redan framtagna verktyg såsom värdegrund, uppförandekod, strategi och licenser.

I november 2019 ska omfattningen och formuleringen av uppdraget vara klart. Därefter påbörjas nulägesanalysen och utredningsarbetet av utsedd extern utredare. På Svenska Konståkningsförbundets forum i maj 2020 ska en ny hållbar handlingsplan presenteras.

Vi har ett hårt och viktigt arbete framför oss, som kommer att ske så transparent som möjligt.

Under tiden har alla vi vuxna, som har ett uppdrag inom verksamheten eller har barn i verksamheten, ett gemensamt ansvar att säkerställa trygga idrottsmiljöer.

Svenska Konståkningsförbundet

Publicerad: 2019-09-27

Senast uppdaterad: 2019-09-27

Samarbetspartners

Sponsorer