Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Julhälsning från Katarina Henriksson, ordförande Svenska Konståkningsförbundet

Förbundsordförande blickar mot det nya året och skickar en julhälsning till konståkningssverige.

Hej!

Tack alla för ett intensivt och framgångsrikt konståkningsår! Jag hoppas ni har hunnit pusta ut efter SM-veckan och njuter julens bestyr, ljus och dofter.

Tiden går fort, redan i februari är det dags för nästa stora höjdpunkt. Vi arrangerar 100-årsjubilerande The Nordics på hemmaplan. Linköping är värd och vi hoppas att hela konståkningssverige sluter upp. Kom till Linköping 7–10 februari, eller följ tävlingarna på livestream, och heja fram den svenska truppen till nya framgångar!

Största sportsliga framgången under säsongen var Team Surprise VM-silver i Ericsson Globe. Ett fantastiskt resultat och ett tillika arrangemang, som hela synkrovärlden var otroligt imponerade av. Än en gång vill jag rikta ett särskilt tack till alla ni som var med och gjorde detta möjligt.

Vi har under året fått förtroendet av International Skating Union (ISU) att få arrangera ett VM i Singel, Par och Isdans 22–28 mars 2021, också det i Ericsson Globe, Stockholm. VM är ett av världens största vintersportsevenemang. Vi vet att de arrangörskap som vi haft hittills har varit helt avgörande för den här möjligheten, att få arrangera ett VM i Stockholm och välkomna världsstjärnorna till Sverige. Att genom det evenemanget ges möjlighet att stärka våra resurser och kunna skapa nya förutsättningar för att utveckla konståkningen i Sverige på lång sikt.

I september samlades vi för Convention med förbundsmöte. Jag fick ett förnyat förtroende som ordförande och under mötet antogs den strategi som förbundet arbetat med oförtrutet under dryga året. Strategin har sikte på 2026 och visionen är att vi ska bli ännu Synligare, Starkare och Stoltare. Vi välkomnade också vår nya sportchef, Scott Rachuk från Kanada som påbörjat det gedigna arbetet med att bygga en stabil grund för fortsatta satsningar på vår idrott.

Våra ledord Glädje, Glöd och Gemenskap ska genomsyra allt vi gör, och det är viktigt att alla våra medlemmar känner att vi också lever efter de ledorden.

Tack till er alla för att vi tillsammans lyfter svensk konståkning varje dag och att vi levererar arrangemang i världsklass!

Jag önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År och ser fram emot konståkningsåret 2019 med hundraåringen The Nordics på hemmaplan som höjdpunkt!

Katarina Henriksson
Förbundsordförande

Publicerad: 2018-12-21

Senast uppdaterad: 2018-12-21

Samarbetspartners

Sponsorer