Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Glädjande besked angående anläggningar

Goda nyheter för idrottssverige och konståkningsförbundet, nu planeras för nya idrottsanläggningar.

Idrotten är Sveriges största folkrörelse och vi säger ofta med stolthet att den är öppen för alla. Men i stora delar av landet räcker inte isytorna till för att barn, ungdomar och vuxna ska kunna få åka skridskor i den utsträckning de önskar.

Bristen på istider är ett hot mot både konståkningens och ishockeyns föreningsverksamhet, idrotten får helt enkelt inte plats i våra befintliga anläggningar. Därför har anläggningsfrågan länge varit en högprioriterad fråga för Svenska konståkningsförbundet och nu kommer äntligen glädjande besked från några av landets kommuner!

Den styrande koalitionen i Linköping (L, S, MP) har lagt fram ett förslag på en enorm satsning med tretton idrottshallar i kommunen, varav en ska vara en ishall speciellt anpassad för konståkning som beräknas stå klar 2022.

– Med fler barn som kan sporta, och fler som kan fortsätta att idrotta upp i åren innebär det här stora folkhälsovinster på sikt, säger Cecilia Gyllenberg Bergfasth (MP) som är ordförande för Kultur- och fritidsnämnden i Linköping i en intervju med lokaltidningen Corren.

I Sundbybergs kommun ligger ett förslag om en ny multihall, med bland annat två isbanor, och i södra Stockholm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. togs nyligen första spadtagen på en ishall med invigning beräknad till 2020.

Även från Karlstads kommun kommer glädjande besked, i ett pressmeddelande understryker kommunen att det finns en bred politisk enighet (hos M, C, L, KD, MP, S och V) om att satsa på fler idrottsanläggningar, bland annat genom att bygga ett tak över Tingvalla isstadion.

Publicerad: 2018-06-22

Senast uppdaterad: 2018-06-22

Samarbetspartners

Sponsorer