Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Lyckad Synkrosöndag i Älta!

I samband med Synkro-VM i Stockholm förra veckan genomfördes seminarier och aktiviteter för svensk synkro. Söndagen den 8 april hölls en prova-på-dag med synkro i Älta. Såhär berättar Lotta Ståhl som var med och höll i trådarna.

Dagen inleddes med en introduktion om vad synkro är och därefter följde ett ispass där 17 deltagare från nio olika klubbar deltog. Vi provade på de olika basformationerna med hjälp av tränarna Jamie Hull och Elin Bryngelsson samt åkare från Nacka Konståkningsklubb. Det blev stor aktivitet och alla var engagerade i att sätta sig in i synkrons olika formationer.

 

Efter välbehövlig fika fortsatte flera deltagare med att fullfölja instruktörskurs 1 synkro-delen. Föreläsare var Karin Skarstedt samt Lotta Ståhl.


Efter ett lyckat Synkro-VM i Stockholm och ett fantastiskt VM-silver till Team Surprise känns det roligt att flera föreningar rustat sig för att ta vara på ett växande intresse för synkro i Sverige.

 

Foto: Lotta Ståhl

Publicerad: 2018-04-12

Senast uppdaterad: 2018-04-12

Samarbetspartners

Sponsorer