Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Premiär för årets Elitserie i helgen

I helgen startar den svenska konståkningssäsongen på allvar, när Elitserien drar i gång i Luleå.

Återigen möts den svenska konståkningseliten för att det så småningom ska avgöras vilka åkare som får vara med vid SM i Skellefteå i december och i Elitseriefinalen i Mörrum i april nästa år.

Konceptet med Elitserien känns igen sedan starten 2009. Men under säsongen 2017/2018 kommer för första gången samtliga elitserietillfällen att vara så kallade ”dubbeltävlingar”, där två tävlingar genomförs parallellt i två ishallar. Då kan alla tävlingsklasser vara på plats samtidigt, med alla de fördelar det innebär.

– Ja, det är fullt ös, säger Britta Lind, tävlingsledare för Elitserietävlingarna i Luleå.

– Det går bra, det är mycket att tänka på, men det känns som att allt börjar falla på plats.

I år kommer Svenska Konståkningsförbundets elitserietabeller att beräknas på ett helt nytt sätt. I stället för att placeringar motsvarar en viss rankingpoäng, kommer åkarnas totala tävlingspoäng nu att utgöra deras rankingpoäng. Det kommer att innebära att en eller flera åkare kan dra ifrån rejält med höga poäng, och att andra kan komma att ligga mycket nära varandra.

Britta Lind är ny som tävlingsledare för Elitserien, men Luleå KK har genomfört arrangemanget flera gånger tidigare.

– Klubben har vana, och vi kör på hyfsat samma koncept som tidigare. Det finns en bra bas med kunskap i klubben, det är en trygghet för mig. Det är mycket att hålla reda på men också lärorikt och roligt, säger Britta Lind.

Luleå KK har lyckats engagera ett 50-tal funktionärer som tillsammans med förbundets personal kommer att vara på plats under tävlingarna.

– Det är älgjakt här också så det har inte varit helt enkelt för oss att få tag i folk. Men nu har vi alla vi behöver för de här två tävlingarna, konstaterar Britta Lind.

Vad har du för förväntningar?

– Som tävlingsledare hoppas jag att allt kring tekniken och allt runt omkring ska fungera, så att helgen flyter på bra. Och självklart att det ska bli bra tävlingar för alla deltagarna.

Vad ser du mest fram emot?

– Att vi kickar i gång säsongen. Det ska bli jätteroligt. Och naturligtvis ser jag fram emot att se alla duktiga åkare på isen.


Vad: Elitseriepremiären
När: 9–10 september
Var: Luleå, Coop arena A- och B-hall

Läs mer om tävlingen i Luleå på sajten från Luleå KK - klicka här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För att läsa mer om Elitserien och årets deltävlingar - Elitserien 2017-2018 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Följ årets Elitserietävlingar via livestream kostnadsfritt!

Genom vår samarbetspartner AETV kommer alla säsongens Elitserietävlingar att livestreamas via Skateswedens Playkanal. Allt du behöver göra är registrera en mailadress, sedan kan du ta del av dramatiken helt utan kostnad!

Efter avslutad tävling läggs varje klass upp på vår Playkanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Repriser från Elitserietävlingar från 2016-2017 går att se gratis och kan laddas ned fram till den 15 september 2017.   Därefter kommer filmerna från förra säsongen att raderas och endast säsongens tävlingar finnas tillgängliga.

Länk till annan webbplats.

 

Publicerad: 2017-09-07

Senast uppdaterad: 2017-09-07

Samarbetspartners

Sponsorer