Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Marina Johanssons stipendium 2017

Familjen till bortgångna Marina Johansson startade i samband med Minnesgudstjänsten i november 2011 en Minnesfond. Idag, fredagen den 16 juni som är Marinas födelsedag, har familjen bestämt att utlysa tre stipendier att söka.

Marina Johansson började sin konståkningskarriär hemma på Tjörn och åkte i Tjörns KK fram till 1994. Ett par år senare började Marina att fotografera mer och mer, och var vid sin bortgång en erkänt mycket duktig konståkningsfotograf som anlitades av många, däribland både Svenska Konståkningsförbundet och Internationella Skridsko Unionen (ISU).

Marina hade även ett stort intresse för synkros utveckling, och var under många år en engagerad och mycket omtyckt medarbetare i Elitkommittén för Team & Isdans (numera Elitkommittén för Synkroniserad Konståkning).

I samband med Minnesgudstjänsten som hölls i Klädesholmens Kyrka på Tjörn den 12 november 2011, startade Marinas familj en Minnesfond för att hedra minnet av Marina med syftet att främja svensk konståkning.

Efter att i fem år gett ut stipendier till åkare/lag som presterat bra under den gångna säsongen har familjen nu beslutat att kvarvarande pengar i Minnesfonden ska delas ut i år i tre stipendier, ett på 10 000kr samt två på 5 000kr, som både individer, par eller lag kan söka.

I ansökan skall följande ingå:

* Kort beskrivning av den/de sökande (namn, ålder, klubbtillhörighet etc)

* Meriter/resultat

* Vad pengarna ska användas till

 

Ansökan skickas till

marinasminnesfond@gmail.com Öppnas i nytt fönster.senast den 16 juli 2017.

Stipendiaterna kommer att delges i slutet av juli månad.

 

På bilden: Marina vid rink side.  Fotograf:

Mirille Geurts

Publicerad: 2017-06-16

Senast uppdaterad: 2017-06-16

Samarbetspartners

Sponsorer