Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Reseberättelse från isdansseminariet i Obersdorf

Isdansparet Rosa Lindgren och Herman Fredin från Nacka Teamåkningsklubb deltog nyligen tillsammans med sina tränare på ett internationellt isdansseminarium i Obersdorf. Skatesweden vill dela med sig av deras reseberättelse.

Onsdagen den 3 maj åkte vi, tränare Karin Skarstedt och Jamie Hull, isdansparet Rosa Lindgren och Herman Fredin från Nacka Teamåkningsklubb, tillsammans med Linda Angelsiöö (Svenska Konståkningsförbundet) till Tyskland för att delta på ett fantastiskt seminarium för isdansare i ISUs regi.

ISU har anordnat isdansseminarium i flera år och bjuder in juniorer och ungdomar för att sprida och öka kunskapen i isdans till flera länder. I år hade vi förmånen att delta med ett av de 30 paren på ungdomsseminariet. 

Samtliga dagar bestod av fyra ispass, två golvpass och ibland även ett teoripass.  På teoripassen fick vi värdefull information om utveckling och metoder men också nyttig genomgång av regler, bland annat av representanter från ISUs tekniska kommitté.  Redan vid första mötet passade ISUs Krisztina Regöczy på att lyfta fram hur roligt det är att Sverige deltog med ett ungdomsisdanspar. 

Tränare på lägret var Carol Lane (Canada), Rostislav Sinitsin (Tyskland), Juris Razgulajevs (Canada) och Maurizio Margaglio (Finland).  En härlig konstellation av tränare som delade med sig värdefulla träningstips och varierande övningar som tycktes ge snabba resultat.  Det var fantastiskt att se hur paren gick framåt under varje pass! 

På golvträningen fick åkarna öva balett, ballroom dans, modern dans och teater med duktiga tränare från Bulgarien, Polen och Tyskland, något som resulterade i en uppskattad avrundning innan vi motvilligt var tvungna att lämna Obersdorf och återvända hem. 

Som avslutning på lägret gick alla deltagare tillsammans från ishallen till Oberstdorf centrum där de 30 paren visade upp både ballroom och modern dans. Dansuppvisningen följdes av en uppvisning på is där paren visade upp korta program som de under veckan själva fått koreografera och sätta ihop av övningar de lärt sig under seminariet.  En härlig avslutning på 10 intensiva dagar! 

Karin Skarstedt och Jamie Hull

Nacka Teamåkningsklubb

Foto: Jamie Hull

Publicerad: 2017-06-09

Senast uppdaterad: 2017-06-09

Samarbetspartners

Sponsorer