Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Stärkt fokus på barnrättsperspektivet och trygga idrottsmiljöer

Den senaste tiden har det varit uppmärksamhet kring kränkningar och övergrepp inom idrotten. I en debattartikel i Aftonbladet betonar Riksidrottsförbundets ordförande, Björn Eriksson, att tuffare tag krävs för att komma åt övergreppen inom idrotten.

Så här säger Katarina Henriksson, ordförande i Svenska Konståkningsförbundet:

”Den svenska idrottsrörelsen har gemensamt bestämt att aktivt arbeta med dessa frågor och kommer bland annat införa en Uppförandekod. Det tycker vi är jättebra. Vi införde vår egen Uppförandekod redan i höstas, och det känns oerhört bra att ligga i framkant inom detta område. Att vi har anställd personal som dagligen arbetar med värdegrundsfrågor visar att vi verkligen tar frågan på största allvar. Införandet av en Etik- och Disciplinnämnd är ytterligare ett steg för att säkerställa att våra föreningar bedriver en sund och bra verksamhet för alla.”

Läs Björn Erikssons debattartikel i Aftonbladet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Svenska Konståkningsförbundets uppförandekod här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2017-06-02

Senast uppdaterad: 2017-06-02

Samarbetspartners

Sponsorer