Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Pojksammandrag som inspirerar!

Konståkande pojkar från hela Sverige samlades återigen i Katrineholm för det årliga Pojksammandraget. Precis som tidigare år var sammandraget roligt och inspirerande för alla deltagande åkare och deras tränare.

4-6 september var det återigen dags för Backa KK att på uppdrag av SKF:s Utvecklingskommitté och med stöd från Idrottslyftet arrangera det populära Pojksammandraget. Alla pojkar med lägst test 1/1 var inbjudna att delta tillsammans med deras tränare.

18 pojkar i åldrarna 9 år till 17 år tränade tillsammans dessa dagar under ledning av Laco Vince, till vardags hemmahörande i Malmö KK. Åkarna delades in i grupper efter nivå och tränade fyra timmar is och en timme fys varje dag.


Pojkarna kan till vardags vara ganska ensamma i sina hemmaklubbar berättar Laco.

- De träffas 2-3 gånger per år på tävlingar, men då är fokus ofta på just tävlingen. På ett pojksammandrag är det helt annorlunda. De umgås på ett annat sätt och hinner prata om andra grejer. De ger tips till varandra och man märker att träning/tävling pågår dygnet runt dessa dagar. De inspirerar verkligen varandra! 

Att pojksammandraget är uppskattat bland pojkarna och deras tränare märks på den härliga stämningen på såväl is som utanför isen. En av de deltagande pojkarna undrade sista dagen om de inte kunde ha ett nytt sammandrag snart igen. 


Publicerad: 2015-09-17

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer