Gå till innehåll
Svenska Konståkningsförbundet
Svenska Konståkningsförbundet

Tack för ett oförglömligt JWCC!

Så här ett par dagar efter JWCC sitter en härlig känsla kvar i kroppen och jag tror att alla de som var här i Göteborg delar den med mig. Frölundaborg sjöd av energi när 20 lag från 15 olika länder tävlade om att bli inofficiella juniorvärldsmästare.


Vad jag hörde så tyckte många att det här var ett enastående evenemang, där organisatörerna framför allt satt åkarna i centrum. Underbart! Tack ska ni ha alla ni som var med med och arrangerade JWCC 2010!

Tack också Team Convivium och Team Spirit, våra svenska representanter. Tala om girlpower när 16 åkare far fram över isen och gör allt samtidigt - lyckas man synka sina rörelser så blir det en fantastiskt effekt.

Den här tävlingen var ett utmärkt tillfälle att studera de andra lagens styrkor. Några var bra på just det här med samstämmigheten i rörelserna, andra på skridskoåkningen, hållningen, mimiken eller programmen. Flera lag har något som de är riktigt bra på och som vi måste studera noga, för konkurrensen kommer fortsätta att öka. Därför hoppas jag att allt fler distrikt tar sig an utmaningen att få igång teamåkningen så att vi ökar konkurrensen på hemmaplan. Någon klubb i Finland hade visst 300 teamåkare var det någon som sa...

Brist på istid? Nu är det valår och vem kan neka 16 tjejer i sina bästa år lite extra istid att träna teamåkning på? Jag bara undrar! Dags att börja lobba!


Maria Meyer-Martins, Ordförande, Svenska KonståkningsförbundetPublicerad: 2010-03-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Samarbetspartners

Sponsorer