Hoppa till sidans innehåll

Lyckat kommunseminarium under EM!

03 MAR 2015 09:29
Projekt Jämlik Ishall lyckades samla 29 deltagare och 13 kommuner till ett mycket lyckat seminarium under EM i konståkning i slutet av januari 2015.
  • Uppdaterad: 07 JUL 2015 11:43

Till Europamästerskapen i konståkning, sista veckan i januari 2015, hade Svenska Konståkningsförbundet bjudit in till ett seminarium för kommunrepresentanter med avsikt att presentera projekt Jämlik Ishall och visa på hur man kan bredda konståkningen till att omfatta även barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar.

 Seminiariet genomfördes under EM-tävlingarna och samlade 29 deltagare från 13 kommuner. De flesta nyfikna på hur man kan bredda verksamhet och göra den tillgänglig för fler. Presentationen visade bl a på hur man med olika hjälpmedel kan underlätta för ungdomarna att komma ut på isen, hur träningen går till och hur viktig verksamheten upplevs av de som redan är engagerade. 

Ett ordentligt utrymme gavs även till det fina exemplet i Borås KK, där ordförande Jacob Landegren lyckats engagera samtliga särskolor och inte mindre än ca 90 barn. Även fallskyddet No Fall presenterades lite mer i detalj där seminariet också ville visa på nyttan och dessutom gav förslag på hur en sådan satsning kan finansieras.

Jämlik Ishalls projektledare Per Adler kommenterar:

- Seminariet skall ses som en del i vår informationsplan där vi naturligtvis vill se att så många kommuner och konståkningsföreningar som möjligt, engagerade i detta; en helt nyskapande verksamhet som jag hoppas skall leva många år framöver.

Skribent: Per Adler

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link