Hoppa till sidans innehåll

I BUILD - en satsning för att ge unga rätt förutsättningar att bygga sig själva till trygga och starka individer!


Arbetet med IBUILD startade våren 2019 då vi påbörjade ett samarbete med Rättighetsbyrån för att få hjälp att lyfta viktiga frågor kring unga och psykisk hälsa. Undersökningar visar att unga tjejer har mer utmaningar i vardagen än någonsin tidigare.

  • 8 av 10 unga tjejer känner att det finns en idealbild att leva upp till och känner stress över det.
  • 6 av 10 känner oro över att inte lyckas i framtiden.
  • Bara 1 av 10 unga tjejer rör på sig tillräckligt mycket.

 

Konståkning är en idrott där alla är välkomna men där en övervägande del av de aktiva är kvinnor och tjejer. Vi vet att det inom svensk konståkning finns många ”duktiga”, ambitiösa, unga tjejer. Ute i föreningarna möter ledare dessa dagligen och ser på nära håll hur ungdomstidens utmaningar kan påverka.

Idrotten är en viktig samhällsbyggare. Vi som idrott och förbund kan, bör och vill ta ansvar för att unga ska få rätt förutsättningar att bygga sig själva till trygga och starka individer.

IBUILD är plattformen där svensk konståkning tillsammans med partners aktivt kommer verka för att stärka unga!

Vi kommer att  genomföra både fysiska och digitala aktiviteter utifrån sju identifierade områden; Kost, Avkoppling, Skapande, Fysisk träning, Lära nytt, Socialt umgänge och Framtidstro. Dessa sju områden har vi kommit fram till är viktiga för att skapa en positiv hälsa. Vi utgår från ungdomarna själva för att se vilka behov som behövs. Bland annat från vår egen enkät där dessa områden kom upp som delar man önskade mer kunskap kring samt andra studier där ungdomar lyft vad de önskar mer stöd och kunskap kring. Allt vi gör inom IBuild kopplas till dessa sju områden.

Inspiration, kunskap, verktyg och information kommer vara samlat på I BUILDs hemsidan under tre spår: åkare, ledare, anhöriga. För att stärka våra unga aktiva behöver ledare och andra vuxna runt den aktive åkaren kunna stötta och stärka åkaren även utanför isen.

I BUILD är under arbete och beräknas lanseras sommaren 2020.

Uppdaterad: 02 MAJ 2020 14:53 Skribent: Anna Sundkvist
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link