Hoppa till sidans innehåll

LägerverksamhetEn idrottsförening kan arrangera ett läger med egna samt inbjudna tränare. Föreningen står som ansvarig för att löne- och skattefrågan hanteras korrekt. Egna och andra tränare anses vara anställda av föreningen om inte:

  1. Tränaren lämnar en F-skattesedel till föreningen och därigenom tar ansvar för att skatter och avgifter inbetalas korrekt.
  2. En gästande tränare, som är anställd av annan förening, genom intyg av sin ordinarie arbetsgivare visar att den ordinarie arbetsgivaren ansvarar för skatter och avgifter under den aktuella perioden.

De regler som gäller källskatt och arbetsgivaravgifter vid anställning är tydliga. Det gäller både om arbetsgivaren är ett företag, en kommun eller en idrottsförening. Arbetsgivaren skall lämna kontrolluppgift om ersättningen överstiger 100 kr och källskatt skall dras om ersättningen överstiger 1 000 kr. Undantag är om det finns jämkningsbesked från den anställde. Arbetsgivaravgifter skall för idrottsutövaren betalas om den sammanlagda ersättningen under ett år uppgår till mer än ett halvt basbelopp.

För de arrangörer som vill skriva i sin lägerinbjudan att deras läger är auktoriserat av Svenska Konståkningsförbundet gäller följande:

  1. Ansökan skall vara Svenska Konståkningsförbundet tillhanda senast tre (3) månader före inbjudan skall skickas ut.
  2. Kostnaden för ansökan är 5 000 kr som skall inbetalas till Svenska Konståkningsförbundet.
  3. De olika krav som kommer att gås igenom är; ansvarig lägerchef, istillgång, måltider, logi, lägerledning, tränarerfarenhet och utbildning, sjukvård, försäkringar, ekonomiska ersättningar mm.

Observera att godkänd auktorisering gäller endast för det år som ansökningen avser. 

Uppdaterad: 09 SEP 2014 12:29

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link