Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet 2014Syftet med Idrottslyftet 2014 är fortsatt att behålla ungdomar i föreningsidrotten.

Styrelsen i Svenska Konståkningsförbundet har beslutat att runt 50 % kommer att reserveras för Föreningsutveckling, ca 20 % för den Sportsliga utvecklingen och ca 30 % för Utbildningsbidrag.

Alla pengar som beviljas måste användas före den 31 december 2014, vilket man måste ha i åtanke när ett projekt söks.

PROJEKTANSÖKNINGAR

Förutsättningen för att bidrag ska erhållas är att föreningen fullgjort sina skyldigheter gentemot  förbundet (betalt medlemsavgift och skickat in Föreningsrapport enligt gällande regler).

Sista dag att skicka in ansökan för föreningsprojekt var den 30 april 2014. Inga fler ansökningsmöjligheter planeras under 2014. Det är Utvecklingskommittén som beslutar hur medlen ska fördelas.

De fokusområden som SKF har valt att prioritera 2014 är desamma som förra året:

  • Träningsgrupper för pojkar
  • Träningsgrupper för ungdomar som inte tävlar
  • Nya discipliner

Självklart har alla föreningar som har intressanta projekt på gång möjlighet att skicka in ansökningar avseende andra områden.

UTBILDNINGSBIDRAG

Förutsättningen för att bidrag ska erhållas är att utbildningen är betald i tid enligt förfallodatum på fakturan samt att föreningen fullgjort sina skyldigheter gentemot förbundet (betalt medlemsavgift och skickat in Föreningsrapport enligt gällande regler). Bidraget söks senast 30 dagar efter genomförd utbildning.

Följande utbildningar är bidragsberättigade:

  • Centrala Instruktörs- och Arrangörutbildningar samt Convention beviljas bidrag med 50 % av kursavgiften, ej för resa ToR, enkelrumstillägg och ev. extranätter. Observera att instruktörsutbildningar från Steg 3A och uppåt är centrala kurser, övriga utbildningar är lokala/regionala.
  • Centrala och regionala/lokala utbildningar för Tekniska Funktionärer (Domare/TS/TC/DVO) beviljas bidrag med 75 % av kursavgiften, ej för resa ToR och ev. extranätter.
  • Centrala och regionala/lokala utbildningar för Synkro/Par/Isdansinstruktörer beviljas bidrag med 75 % av kursavgiften, ej för resa ToR och ev. extranätter. Observera att detta inte gäller Grundkursen som är gemensam för alla discipliner. För Steg 1 och 2 utbildningar för Synkro/Par/Isdansinstruktörer, vänligen  kontakta förbundskansliet.
  • Inga övriga utbildningsbidrag utgår.

ANSÖKAN

Sker via IdrottOnline och Idrottslyftsmodulen som man kommer åt i inloggat läge. Det finns för närvarande endast ansökningsformulär för Utbildningsbidrag.

ÅTTERRAPPORTERING

Återrapportering måste ske av samtliga projekt och utbildningsbidrag. Här kan du läsa mer hur du fyller i återrapporten.

För frågor, vänligen kontakta Malin Jarl på förbundskansliet.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:01

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link