Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet 2013Idrottslyftsåret 2013 lider mot sitt slut och det är dags att återrapportera de projekt och utbildningar som genomförts under året. Sista dag att återrapportera är den 31 december 2013.

Här hittar du en lathund hur du fyller i Återrapporten.

Direktiven kring Idrottslyftsåret 2013 är lite annorlunda än tidigare:

  • Idrottslyftsåret följer nu kalenderåret och inte skolåret längre. Start 1 januari och slut 31 december 2013. Det innebär att de bidrag som betalas ut måste användas före den 31 december 2013.
  • Huvudinriktningen är främst att behålla ungdomar inom idrotten. Rekrytering är naturligtvis fortfarande en viktig del, men inte första prioritet.

Styrelsen i Svenska Konståkningsförbundet har beslutat att runt 50 % kommer att reserveras för Föreningsutveckling, ca 20 % för den Sportsliga utvecklingen och ca 30 % för Utbildningsbidrag.

Alla pengar som beviljas måste användas före den 31 december 2013, vilket man måste ha i åtanke när ett projekt söks.

PROJEKTANSÖKNINGAR

Förutsättningen för att bidrag ska erhållas är att föreningen fullgjort sina skyldigheter gentemot förbundet (betalt medlemsavgift och skickat in Föreningsrapport enligt gällande regler).

Sista dag att skicka in ansökan för föreningsprojekt var den 15 april 2013. Inga fler ansökningsmöjligheter finns under 2013. Det är Utvecklingskommittén som beslutar hur medlen ska fördelas.

De fokusområden som SKF har valt att prioritera 2013 är:

  • Träningsgrupper för pojkar
  • Träningsgrupper för ungdomar som inte tävlar
  • Nya discipliner

Självklart har alla föreningar som har intressanta projekt på gång möjlighet att skicka in ansökningar avseende andra områden.

UTBILDNINGSBIDRAG

Förutsättningen för att bidrag ska erhållas är att utbildningen är betald i tid och att föreningen fullgjort sina skyldigheter gentemot förbundet (betalt medlemsavgift och skickat in Föreningsrapport enligt gällande regler). Bidraget söks senast 30 dagar efter genomförd utbildning.

Innan bidrag betalas ut ska Återrapporten fyllas i korrekt och skickas in. När den är godkänd betalas bidraget i normala fall ut inom 3-5 veckor.

Följande utbildningar är bidragsberättigade:

  • Centrala Instruktörs- och Arrangörutbildningar beviljas bidrag med 50 % av avgiften. Observera att instruktörsutbildningar från Steg 3A och uppåt är centrala kurser, övriga utbildningar är lokala/regionala.
  • Centrala och regionala/lokala utbildningar för Tekniska Funktionärer (Domare/TS/TC/DVO) beviljas bidrag med 75 % av avgiften.
  • Centrala och regionala/lokala utbildningar för Synkro/Par/Isdansinstruktörer beviljas bidrag med 75 % av avgiften. Observera att detta inte gäller Grundkursen som är gemensam för alla discipliner. För Steg 1 och 2 utbildningar för Synkro/Par/Isdansinstruktörer, vänligen kontakta förbundskansliet.
  • Inga övriga utbildningsbidrag utgår.

ANSÖKAN

Sker via IdrottOnline och Idrottslyftsmodulen som man kommer åt i inloggat läge. Det finns endast ett (1) ansökningsformulär öppet nu och det avser Utbildningsbidrag.

För frågor, vänligen kontakta Malin Jarl på förbundskansliet.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:01 Skribent: Malin Jarl

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link