Hoppa till sidans innehåll

Skärgården sportklubb - så ökade vi våra istider


Skärgårdens Sportklubb (Öckerö) består av två undersektioner, Skärgårdens Hockey och Skärgårdens Konståkning. Tillsammans samlar de ca 700 medlemmar. För att kunna utöka respektive verksamheter och ta emot alla de som vill åka skridskor behövde klubben skapa mer istid. Svaret var samarbete över idrottsgränserna.

Syfte:

Att öka istiderna för både Skärgården Hockey och Skärgården Konståkning.

Så gjorde vi:

-Vi såg att på sikt vill och kan vi ha en ishall till men tills dess måste vi utnyttja isen optimalt. Vi har verksamhet alla tider vi tilldelats av kommunen men vid en översyn av nyttjandet av isen såg vi isen inte nyttjas optimalt vid varje ispass berättar Justus Strid, huvudtränare i konståkningssektionen.

Ett samarbete mellan ishockeyn och konståkningen skapades där sektionerna samnyttjar vissa istider. Ett hockeylag i yngre åldrar spelar oftast på halvplan och på konståkningssidan är det inte alla grupper som faktiskt täcker och behöver hela isytan varje träning. Tillgång på tränare eller tränartäthet var ytterligare en faktor till att isen inte nyttjades optimalt. Antalet aktiva per tränare bör oavsett sport inte vara alltför många.

-Vi började helt enkelt dela av isen så att hockeyn fick halva isytan och kontåkningen den andra på de istider vi såg att det fanns plats. Detta skapade mer istider och bättre tränartäthet då en tränare bara behöver ha utövare som täcker en halv is. Vi har dessutom börjat göra isuppvärmningar och skridskoåkning gemensamt på vissa pass för att öka samarbetet och sammanhållningen. 

-Genom samarbete och kreativa lösningar över idrottsgränser har vi gemensamt kunnat skapa fler istider för alla våra aktiva.

Vill du veta mer? Kontakta This is a mailto link

Uppdaterad: 09 NOV 2018 11:31 Skribent: Anna Sundkvist
E-post: Adressen Gömd

För mer info -
ladda ner 
våra guider,
broschyrer 
och lathundar:

Ishall på lika villkor

Lika spelregler i ishallen

 Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link