Hoppa till sidans innehåll
Foto: Maria Jangbro

Personbästa av Nikolaj Majorov i OS-finalen!

10 FEB 2022 16:35
Natten till torsdag, svensk tid, avgjordes herrarnas OS-tävlingar. Nikolaj Majorov satte nytt säsongsbästa i friåkningen med 142,24 poäng och totalpoängen på 220,78 är nytt personbästa. Totalt kom Nikolaj på en 21: a plats.
  • Uppdaterad: 10 FEB 2022 16:35

- Det var inte ett medaljåk, men för mig personligen kändes det som ett guldåk. Jag är otroligt nöjd att jag kunde hålla ihop mitt åk och prestera så bra. Det har varit en tuff säsong hittills och då är det skönt att jag kan göra ett så bra resultat i en OS-final, säger Nikolaj Majorov.

Han får medhåll av sportchef Anna Burwall som är på plats i Peking. Förhållandena under OS i Peking har varit speciella med tidiga tävlingar och morgnar som börjar vid 04.00.

- Att prestera både säsongs- och personbästa i sin OS-debut är otroligt bra jobbat. Det är utmanande förhållanden här och att i detta sammanhang åka som Nikolaj gjorde är fantastiskt. Nu har han med sig ytterligare en erfarenhet och kan utvecklas vidare, säger Anna Burwall.

- Jag är övertygad om att erfarenheterna och resultaten från OS kommer att göra mig till en ännu starkare idrottare. Det har gett mig viktig energi och en ny gnista, nu vill jag fortsätta träna och tävla och bli ännu bättre, säger Nikolaj Majorov.

Efter OS-finalen har Nikolaj Majorov en sista dag i OS-byn innan han flyger hem till Sverige och Norrköping. Förutom att smälta finalen kommer han att heja på svenskarna i curling under torsdagen.

Jag är verkligen dödstrött nu, både mentalt och fysiskt. Men glad och nöjd. Och jag vill passa på att tacka alla som hjälpt mig hit. Allt från min familj och tränare till alla i klubben hemma i Norrköping.


Olympisk mästare blev amerikanen Nathan Chen. Silver och brons gick till Yuma Kagiyama och Shoma Uno från Japan.

Här hittar du hela resultatlistan.


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link