Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nikolaj Majorov

Uttagna till JVM: Emelie Ling och Andreas Nordebäck

03 JAN 2022 13:42
Emelie Ling och Andreas Nordebäck får försvara de svenska färgerna vid Junior-VM i Sofia 7–13 mars. Nordebäck gör debut medan Ling gör sitt andra JVM-framträdande.  
  • Skapad: 03 JAN 2022 13:42

Sverige har tagit en medalj i JVM-historien, genom Alexander Majorovs brons 2011. Men nivån bland åkarna på JVM höjs år efter år och det är en tuff uppgift som väntar de svenska konståkarna.  

- Vi hoppas att de lyckas prestera på sitt max, sedan får vi se hur långt det räcker. Det är väldigt många duktiga åkare med på JVM och ett första steg blir att ta sig vidare från kortprogrammet till finalen. Junior-VM är en viktig indikation på hur man mäter sig med de bästa i världen i sin ålderskategori, säger Anna Burwall, sportchef på Svenska Konståkningsförbundet.  

Det är sjätte (!) gången som Bulgariens huvudstad arrangerar ett JVM på 2000-talet. Förra säsongens juniormästerskap skulle dock avgjorts i kinesiska Harbin och blev inställt på grund av pandemin.  

 Andreas Nordebäck kommer fylla 18 år under mästerskapet. Han tävlar för Föreningen Skating and Dance Academy och är dubbel svensk juniormästare. 

- Andreas har visat en stabil och hög nivå med fina resultat under säsongen. Extra roligt är också att hans presentationspoäng verkligen tagit ett kliv upp. 

Ett år äldre Emelie Ling, Föreningen Solna Konståkning, tog brons vid SM 2020 och hamnade just utanför finalen när hon var med i JVM under samma säsong. 

- Hon har utvecklats en hel del tekniskt, och bland annat visat upp sin fina trippel-trippelkombination på internationell tävling denna säsong, säger Anna Burwall.  


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link