Hoppa till sidans innehåll
Foto: Dennis Wernersson

Team Sweden samlas i Uppsala för säsongens första landslagsläger

25 AUG 2022 13:42
Torsdag till söndag befinner sig Sveriges bästa konståkare i Uppsala för säsongens första landslagsläger. Kom och titta när de visar upp sina nya program för domare och tekniska specialister i Gränby Ishall.
  • Uppdaterad: 25 AUG 2022 14:26

- För att ge åkarna möjlighet att optimera sina tävlingsprogram inför kommande tävlingar kommer vi traditionsenligt att anordna en träningstävling. Alla åkare visar sina kort- respektive friåkningsprogram i en tävlingslik situation för internationella domare och tekniska specialister och får därefter feedback, säger Anna Burvall, sportchef.

Träningstävling kortprogram sker på fredag kl. 16-17:30 och friåkningen på lördag kl. 16-18:30 i Gränby ishall A. Publik är välkomna att komma och titta. Förutom programuppåkning och genomgång med domare står även träning och teori på schemat. 

Stora delar av landslaget kommer finnas på plats i Uppsala, däribland välkända namn som Nikolaj Majorov och Josefin Taljegård. Samtidigt pågår Junior Grand Prix i Courchevel, Frankrike, där Julia Brovall och Jonathan Egyptson är uttagna att representera Sverige. 

- Nytt för i år är att vi även kommer ha åkare på plats för att på träning och programuppåkning försöka ta en plats i Team Sweden. Om en åkare under helgen uppfyller uppsatta kriterier kommer denna ta klivet in i landslaget, precis som det är möjligt att göra under säsongen på tävling, säger Burvall. 


Skribent: Anna Sundkvist
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link