Hoppa till sidans innehåll
Foto: Maria Jangbro

Team Sweden - resultaten från helgens tävlingar

24 OKT 2022 12:36
I helgen avgjordes Skate America i Norwood, USA, där Greta och John Crafoord debuterade i Grand Prix-serien. Samtidigt i Nice, Frankrike, tävlade Josefin Taljegård i Trophée Métropole Nice Côte d'Azur.
  • Skapad: 24 OKT 2022 12:36

Första deltävlingen i Grand Prix-serien, Skate America, avgjordes i Norwood, USA. På plats för att representera Sverige fanns Greta och John Crafoord som gjorde comeback efter en säsongs frånvaro på grund av skador. Skate America innebar också en debut för paret i Grand Prix-serien. Med totalpoängen 130,62 kom de på 8:e plats. Vann tävlingen gjorde amerikanska värlsmästarparet Alexa Knierim och Brandon Frazier.

- Det var roligt att återigen se Greta och John tävla.  De har ett tufft år bakom sig med skada och utifrån förutsättningarna och den väldigt korta sammanhängande träningsperiod på is de haft så tycker jag att de gör en fin comeback. Och de visar också på att de utvecklats i presentationen. Det ska bli spännande och följa deras fortsatta utveckling nu när de kommer kunna träna som vanligt igen, säger Anna Burwall, sportchef.

Josefin Taljegård gjorde säsongens andra tävlingsstart när Trophée Métropole Nice Côte d'Azur gick av stapeln i franska Nice. Josefin slutade på 6:e plats. Vann tävlingen gjorde Lea Serna från Frankrike. I Nice tävlade även svenske åkaren Ida Levd Nolgren som kom på 10:e plats.


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link