Hoppa till sidans innehåll

Team Caprice städade Sverige på Strandens dag

21 OKT 2019 13:50
Under Strandens dag 21 september städade Nacka Teamåkningsklubbs team Caprice bort 10 säckar skräp utmed Nyckelvikens strand i Nacka. För insatsen får de en ersättning till laget.
  • Skapad: 21 OKT 2019 13:50

Strandens dag är ett miljöprojekt som anordnas av idrottens miljöorganisation Städa Sverige och som genomförs av olika idrottsföreningar runt om i landet. För sina insatser får föreningarna en slant till sin förenings- eller lagkassa och för sin ersättning ska team Caprice åka på en tävlingsresa och även göra en rolig teamaktivitet.
- Alla tjejer och även de föräldrar som var med var överens om att det här var en superkul aktivitet där vi gör något tillsammans som samtidigt gör gott för vår miljö. Bra på alla sätt!, skriver klubben i sin städrapport.

Klubben är en av sex konståkningsklubbar som är med och städar Sverige i år.
- Svenska Konståkningsförbundet är ett av Städa Sveriges 43 medlemsförbund och det är alltid extra roligt när vi får med en förening från något av just de förbunden i våra städprojekt, säger Josefin Ydringer, projektledare på Städa Sverige.

Under året har Team Caprice även varit med och spridit budskapet om Städa Sverige genom reklamfilmen Ungdomarna. Filmen kan ses här.

Redan nu planerar Städa Sverige för städprojekten 2020 och intresseanmälan är öppen. Är någon förening intresserad av att själva bidra till en mer skräpfri miljö och samtidigt tjäna en peng till kassan, gå in på Städa Sveriges hemsida och anmäl er, https://www.stadasverige.se/intresseanmalan/.
Om föreningen har ett samarbete med en ICA-handlare finns ett specialprojekt och anmälan dit hittar ni här.

Skribent: Johanna Lagerman
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link