Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Svenska Konståkningsförbundet är 2020 års miljöförbund

06 MAJ 2021 16:56
Konståkningsföreningar var med och städade Sverige under 2020. Deras insatser resulterade i att Svenska Konståkningsförbundet blev 2020 års miljöförbund. Det avslöjades på Städa Sveriges digitala årsmöte idag.
  • Skapad: 06 MAJ 2021 16:56

Idrottens miljöorganisation Städa Sverige jobbar för ett skräpfritt Sverige genom att ge idrottsföreningar och lag uppdrag att städa sin närmiljö. Varje år utnämner man också årets miljöförbund - det medlemsförbund i Städa Sverige som samlat flest unika deltagande föreningar i städningar i förhållande till antalet aktiva föreningar i förbundet.

2020 års miljöförbund blev Svenska Konståkningsförbundet. Totalt har nio av våra  konståkningsföreningar deltagit i Städa Sveriges miljöprojekt under 2020. De har deltagit i allt från Älvstädningen utmed Indalsälven och Dalälven, Städa Kust utmed västkusten och i kommunprojekt i Haninge och Nacka.

– Det känns jätteroligt. Framför allt är det roligt att så många föreningar engagerar sig i det här arbetet. Det här är ju helt och hållet deras förtjänst, så det är de som ska ha uppskattningen för det, det är de som gör jobbet, säger Bertil Ahlqvist, förbundschef på Svenska Konståkningsförbundet, om att bli årets miljöförbund.

Extra tillskott till ungdomsverksamheten

Som årets miljöförbund tilldelas Konståkningsförbundet nu 25 000 kronor att använda på lämpligt sätt i sin ungdomsverksamhet.

– Jag skulle gärna se att vi använde dem på något sätt för att stötta återstarten efter pandemin, när vi kan komma igång med all verksamhet. Kan det här bidra till återstarten tror jag att det kommer att vara positivt för föreningarna, säger Ahlqvist.


Konståkningsföreningar som medverkade i Städa Sveriges miljöprojekt 2020

Haninge Konståkningsklubb
Göteborgs Konståkningsklubb
Ytterby Kungälvs Konståkare
Orsa Konståkningsklubb
IF Castor
Östersunds Konståkningsförening
Kungsbacka konståkningsklubb
Nacka Teamåkningsklubb
Tjörns konståkningsklubb


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link