Hoppa till sidans innehåll

Svenska Konståkningsförbundet ansöker om VM 2025 i Malmö

21 APR 2022 16:39
Svenska Konståkningsförbundet har lämnat in en ansökan till ISU (International Skating Union) om att få arrangera VM i konståkning 2025 i Malmö.
  • Uppdaterad: 21 APR 2022 16:39

- Vi arrangerade ett mycket lyckat VM 2021, mitt under en brinnande pandemi. Det blev ett annorlunda mästerskap, med många restriktioner och utan publik. Vi har därför haft en dialog med ISU om möjligheterna att i närtid få arrangera ett VM utan restriktioner och det är därför vi ansöker om det redan nu. Ett VM som blir den stora folkfest som mästerskapen ska vara, säger Peter Levin, vice ordförande i förbundsstyrelsen.

Förbundet ansöker om att arrangera VM 2025 tillsammans med Malmö stad och Region Skåne.

- Konståknings-VM är ett fantastiskt evenemang som vi skulle vara stolta över att få till i vår stad. Det ligger i linje med Malmös ambition att vara en evenemangsstad i världsklass. Det kommer att skapa glädje och stolthet hos Malmöborna samtidigt som vi får chans att visa upp vår fina stad för alla konståkningsintresserade, säger Katrin Stjernfelt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

- Det är glädjande och viktigt att vi tillsammans nu söker framtida internationella event med publik. Vi behöver upplevelser att se fram och arbeta gemensamt mot. Eventen är viktiga för att inspirera till rörelse för alla åldrar, stolthet och internationell samverkan, säger Pehr Palm VD Event in Skåne.

Helena Rosén Andersson, förbundsordförande i Konståkningsförbundet understryker hur viktigt det är att Sverige får arrangera de stora mästerskapen.

-Att arrangera stora mästerskap på hemmaplan sätter svensk konståkning både på den nationella och internationella kartan. Det ökar intresset och synligheten för vår fantastiska idrott. För många unga kan ett mästerskap på hemmaplan väcka drömmen om att en gång själva få stå på mästerskapsisen. Det inspirerar och skapar en drivkraft. Ett mästerskap kan dessutom bidra till ökade intäkter för svensk konståkning som kan stödja verksamheten i föreningarna, säger Helena Rosén Andersson.

VM i Konståkning är ett världens största vintersportarrangemang med över 300 miljoner TV-tittare som följer åkarnas kamp om medaljerna på isen. ISU fattar troligtvis beslut i juni om vem som får arrangera VM 2025.

För mer information kontakta:

Peter Levin, Svenska Konståkningsförbundet
E-post: This is a mailto link
Mobil: 070-740 19 24

Pehr Palm, Vd Event in Skåne
E-post: This is a mailto link
Mobil: 076-887 07 46


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link