Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nikolaj Majorov Ny vecka och nya tävlingar för åkarna i Team Sweden.

Stor trupp till Tallinn och ny Challengertävling för Nikolaj Majorov

16 NOV 2021 11:55
Ny vecka och nya tävlingar för Team Sweden. I veckans tävlingar i Tallinn Trophy deltar en stor trupp från Sverige. Hela juniorlandslaget samt två seniordamer kommer att tävla. Nikolaj Majorov tävlar i Challengertävling i Warszawa.
  • Uppdaterad: 16 NOV 2021 11:55

- Det är roligt att vi åker i väg som ett lag till Tallinn. Totalt blir det 16 personer, inräknat åkare och ledare. Det innebär såklart att åkare och ledare kommer att kunna stötta och hjälpa varandra men också ha roligt tillsammans. Det ökar gemenskapen i truppen, säger Anna Burwall, sportchef på Svenska Konståkningsförbundet.

På tävlingen som äger rum onsdag och torsdag denna vecka kommer Oliver Praetorius att göra sin seniordebut i internationella sammanhang. Dessutom kommer Emelie Ling och Josefin Taljegård tävla i damernas seniorklass. I juniorer damer tävlar Emelie Nordqvist, Josefine Brovall och Julia Brovall. Andreas Nordebäck, Casper Johansson och Jonathan Egyptsson tävlar i juniorer herrar.

Även Nikolaj Majorov tävlar denna vecka men i Challengertävlingen Warsaw Cup. Warsaw Cup ingår som en av tio tävlingar i Challenger serien, där varje tävling ger möjlighet för åkarna att plocka världsrankingpoäng och kvalpoäng till kommande mästerskap. Under tävlingarna i Warszawa kommer stora delar av världseliten inom konståkning vara på plats.

- Det är en viktig tävling för Nikolaj där han återigen ställs mot stora delar av världseliten.


 Följ de svenska åkarna i Tallinn Trophy

 

Följ Nikolaj Majorov i Warsaw Cup


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link