Hoppa till sidans innehåll

Sommarserie: Anita Östlund om gångna säsongen

27 JUL 2018 11:00
I sommar publicerar vi en mindre artikelserie om gångna säsongens stora händelser. Idag pratar vi med Anita Östlund om hennes säsong.
  • Skapad: 27 JUL 2018 11:00

För Anita Östlund var det en säsong där mycket var första gången – första EM, första VM, första OS. Och hennes första SM-guld. Vi kontaktade Anita för några kommentarer om säsongen.

Om året som gått
– Det har varit jättekul att få tävla som senior och att få del av alla stora mästerskap som jag har varit på i år. Man ser att det är tufft bland startfälten, och det motiverar mig och får mig att träna ännu bättre och hårdare. OS var en extra speciell tävling. Det var häftigt att få vara på ett mästerskap med hela olympiska truppen. Atmosfären i OS-byn var fantastisk och denna tävling kommer jag minnas för alltid.

Om att vinna senior-SM för första gången
– Att få vinna SM var ett av mina mål säsong 17/18 och det kändes jättebra att jag kunde uppnå det. Jag var väl förberedd inför denna tävling och allting kändes bra innan.

Om OS och stämningen i OS-byn
– När jag först kom fram till Pyeongchang var jag supertaggad och exalterad över att faktiskt vara på plats. Mycket var annorlunda utanför tävlingen och det var mycket som skulle sjunka in. Stämningen var fantastisk och det var kul att se hur alla stöttade och supporta varandra.


Om du vill läsa mer om Anita kan du klicka här för att komma till hennes åkarsida för säsong 17/18 här på Skatesweden.


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Konståkningsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
Fax: 086996429
E-post: This is a mailto link